C++ posunutý výpis do konzoly – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

C++ posunutý výpis do konzoly – C / C++ – Fórum – Programujte.comC++ posunutý výpis do konzoly – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
xROAL
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
11. 12. 2013   #1
-
0
-

Zdravím, robíme projekt do školy - akúsi textovú hru v konzole - a neviem si dať rady s jednou vecou. Rád by som vykreslil do konzoly mapku. S tým nie je až tak problém. Zo súboru si načítam rozmery mapy a čísla máp, ktoré sa majú načítať ak hráč príde ku okraju aktuálnej mapy. Tu už nastáva problém a to že výpis v konzole je posunutý - avšak len pri niektorých mapách.

Připojen obrázek.

Na obrázku vidíte najskôr správny výpis a pod ním výpis posunutý.

Pred vypísaním mapy dávam  system("cls"), obrazovka by teda mala byť čistá a nemalo by tu nič prekážať. Samotný výpis je riešený následovne:

for(int i = 0; i < m_height; i++){
        if(m_leftLeave == 0){
            std::cout << "#";
        }else{
            std::cout << "<";
        }
        for(int j = 0; j < m_width; j++){
            if(j == posX && i == posY){
                std::cout << "X";
            }else{
                std::cout << " ";
            }
        }
        if(m_rightLeave == 0){
            std::cout << "#";
        }else{
            std::cout << ">" << std::endl;
        }
    }

 Pri návrate na predchádzajúcu mapu je výpis znova v poriadku. Táto situácia nastáva asi pri troch mapách z ôsmych a skutočne nemám tušenie čím by to mohlo byť spôsobené. Skúšal som aj premazať súbory máp pri ktorých toto nastáva a vytvoriť ich znova - žiadny efekt. Hodnoty ktoré sa zo súborov načítajú sú správne.

Ak by mal niekto aspoň tip, čím by to mohlo byť spôsobené, bol by som veľmi vďačný.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a2:22c2:1538:...–
Reklama
Reklama
paya0
Newbie
11. 12. 2013   #2
-
0
-

#1 xROAL
Nemam tip, cim by to mohlo byt, ale treba by pomohlo, kdyby se vystup te textovky delal v necem, co nejaky souradnicovy vystup na terminal umoznuje, napr. PDCurses (podle "cls" predpokladam, ze cilova "platforma" je windows).

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.171.248.–
++C > C++
xROAL
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
11. 12. 2013   #3
-
0
-

Chyba nakoniec bola v úplnej nepozornosti - chýba endl v poslednej podmienke vo vetve if. Preto aj boli "rozhádzané" len niektoré mapy.

Každopádne vďaka za radu a za link ;) Do budúcnosti sa možno zíde =)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a2:22c2:1538:...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 65 hostů

Podobná vlákna

Barvy v konzoly — založil beachboy

Zastaveni vystupu z konzoly — založil Karel

Odstranění okna konzoly — založil wickzig

Výpis z DB — založil MiMi

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý