Atmel Studio 6,1 – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Atmel Studio 6,1 – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.comAtmel Studio 6,1 – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Protos0
Newbie
11. 12. 2013   #1
-
0
-

Dobrý den nevíte někdo prosím kde se dá nastavit frekvence krystalu, protože když to zapíši
#define F_CPU 1000000U tak mi to oznámí že je již definován a nastaví to nějaký default hodnoty bo co :-)
ve 4 to bylo v nastavení projektu, ale tady to nemůžu najít . 

Nahlásit jako SPAM
IP: 176.12.115.–
Vše co dělám hřeje.
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
12. 12. 2013   #2
-
0
-

to je schovany v nastaveni projektu

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Protos0
Newbie
12. 12. 2013   #3
-
0
-

To jsem rád že to vývojáři nepodcenily a udělaly to přehledně, ale já to stále nemůžu najít.

můžete mi prosím nasměrovat blíž snad se chytnu. :-)   

Nahlásit jako SPAM
IP: 176.12.115.–
Vše co dělám hřeje.
KIIV+42
God of flame
12. 12. 2013   #4
-
0
-

v avr studiu 4 to bylo nekde v project settings a tak

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
KIIV+42
God of flame
12. 12. 2013   #5
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Protos0
Newbie
12. 12. 2013   #6
-
0
-

Ano ve 4 je to zde tam o tom vím, ale v 6,1 to nemůžu najít. jde mi o to že když nastavuji přenosovou rychlost SPI nebo I2c tak to počítám z F_CPU abych to nemusel furt měnit všude když změním frekvenci.

Nahlásit jako SPAM
IP: 176.12.115.–
Vše co dělám hřeje.
vega33
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
12. 12. 2013   #7
-
0
-

Project->Propertis (Alt+F7) tam najdi AVR/GNU C Compilers ->Symbols

na pravej strane (defined symbols) daj pridat a napis F_CPU=hodnota     pis to bez medzier.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.168.55.–
vega33
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
12. 12. 2013   #8
-
0
-

Alebo mozes este na zaciatku projektu dat

#ifdef F_CPU

#undef F_CPU

#endif

#define F_CPU=10000000L

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.168.55.–
Protos0
Newbie
12. 12. 2013   #9
-
0
-

Super toto funguje, moc děkuji, 14 dní sem hledal po netu a nikde nic . pak ještě hledám to okno s registrama jak bylo ve 4 že tam bylo vidět obsah registrů. je tu někde ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 176.12.115.–
Vše co dělám hřeje.
Řešení
vega33
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
12. 12. 2013   #10
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

Ked spustis debuger, tak sa ti miesto okna Solutin explorer (zvycajne na pravej strane) objavi okno IO View a na nom dole mas zalozky IO view, Procesor....atd.Ked das Procesor,tak tam su registre a IO view ti ukazuje periferie.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.168.55.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý