Dobrý potrebujem pomoc ja uz to robím dlho ale neviem ako na to mam tu program na prevody čisel so sústav 2,10,16 vždy prevádzam s jednej do ostatnyýh dvoch ale mam strašny problém a to ze napr. keď prevádzam s 10 do ostatných tak môžem zadať aj neaký char a zoberie mi to potreboval by som dorobiť všeobecné podmienky napr keď prevádzam s dvojkovej môžem zadať len 0 a 1 keď dám niečo iné napr char ale aj napr. cislo145 tak program vypíše, Neplatne zadanie zadajte s intervalu<0,1> a program pokračuje tak, že požaduje odomňa zadať to znova. Tu je zdrojak:http://pastebin.com/AmamzBaZ
Fórum › C / C++
Pomoc s dorobenim podmienok
nerad te zklamu, ale da se to udelat obecne... prevod ze kterekoliv do desitkove a z desitkove do kterekoliv, je vsude stejny a jediny potrebny parametr je, ze ktere soustavy se prevadi do desitkove a ve druhem pripade do ktere soustavy...
#2 KIIV
Takže sa to nedá alebo neviem ako tomu mám rozumieť ako ja sa tomu venujem posledné 2 mesiace ako C myslím aj to len preto, že to máme na škole ako predmet ale neviem ako to spraviť som myslel či by mi to niekto neupravil. Ja fakt netuším ako mám spraviť aby keď predvádzam s dvojkovej bralo len 0,1 keď s desiatkovej len všeobecne čísla ale ak sa tam vyskytne nejaký char vyhodí, že to je nesprávny znak a pri šestnástkovej aby bralo 0-9 a A-F. Ak by mi s tým niekto vedel pomôcť budem rád.
Udělat to jde - zadané číslo načíst jako řetězec a zkontrolovat, zda tento řetězec neobsahuje nepovolené znaky. Povolené znaky (nepovolené jsou ty ostatní) bych určil podle toho, ve které soustavě má být číslo zadáno. Dobrá pomůcka při řešení tohoto problému je ASCII tabulka.
hu
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
PHP - po splnení podmienok — založil Ronaldo
Zistenie poctu riadkov podla viacerych podmienok — založil marioff
Pomoc.... nějaká chybka prosím pomoc - více v podrobném popisu — založil tkstudent
Pomoc, pomoc s úkolem (matice v Delphi) — založil maxikp
Moderátoři diskuze