5. lekce – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

5. lekce – C / C++ – Fórum – Programujte.com5. lekce – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
15. 1. 2007   #1
-
0
-

Jsem u 5. lekce kurzu C++ a neobevil jsem zpusob jak inicializovat promenou ze struktury ktera je typu char. napr.
struct clovek
{
char jmeno[50];
};
int main()
{
clovek martin;
martin.jmeno="Martin"; //nebo dat treba char J[7]="Martin" a martin.jmeno=J;
}

Jak se to dela spravne?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
sn3d0
Věrný člen
15. 1. 2007   #2
-
0
-

Napriklad aj takto:



struct clovek
{
char jmeno[50];
};

int main()
{
char meno_martin[] = "Martin";
clovek martin;

//50tka patry NULL string terminatoru
if( strlen(meno_martin) < 49 ) {
memcpy(martin.jmeno, meno_martin, strlen(meno_martin));
martin.jmeno[strlen(meno_martin)] = '\0';
}

}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
Peter D.0
Expert
16. 1. 2007   #3
-
0
-

A co

clovek martin;

cin >> martin.jmeno;

ono je trochu problem s (char*) = "text";

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 190 hostů

Podobná vlákna

2. lekce — založil Michal

9. lekce — založil nestor

3.lekce — založil PySaK.jAn

2. lekce — založil to_jsem_ja

2. lekce — založil Martin

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý