Rozdelenie prispevkok na stranky – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Rozdelenie prispevkok na stranky – PHP – Fórum – Programujte.comRozdelenie prispevkok na stranky – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Nepoznam
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
16. 1. 2007   #1
-
0
-

Mam skript, ktory mi vypise prispevky z databazy na stranky pricom pocet
prispevkov na jednu stranku je obmedzeny. To co nevojde na jednu sa vypise na
druhu ved to poznate. Vtip je v tom , ze i napriek tomu, ze mi spravne vypise
odkazy na dalsie stranky,tak mi na stranku vypise vsetky prispevky a nie len
tolko kolko si urcim. Tu je cast kodu , ktora sa o to stara



$zobrazit = 2;
if(isset($_GET['ps']))
{
$pocet_stranok = $_GET['ps'];
} else {
$poziadavok = "SELECT prezyvka,predmet,email,datum,odkaz FROM kniha ORDER

BY datum ASC";
$vysledok = mysql_query($poziadavok);
$pocet_zaznamov = mysql_num_rows($vysledok);
if($pocet_zaznamov > $zobrazit)
{
$pocet_stranok = ceil($pocet_zaznamov/$zobrazit);
} else {
$pocet_stranok = 1;
}
}

if(isset($_GET['z']))
{
$zaciatok = $_GET['z'];
} else {
$zaciatok = 0;
}

$poziadavok = "SELECT prezyvka,predmet,email,datum,odkaz FROM kniha ORDER
BY datum ASC LIMIT $zaciatok,$zobrazit";
$vysledok = mysql_query($poziadavok);
$pocet = mysql_num_rows($vysledok);

if($pocet > 0)
{
if($pocet_stranok > 1)
{
echo'<p>';
$aktualna_stranka = ($zaciatok/$zobrazit) + 1;
if($aktualna_stranka != 1)
{
echo '<a href="index.php?z=' . ($zaciatok - $zobrazit) .
'&ps='.$pocet_stranok . '">
Predchadzajúca strana</a> ';
}

for($i = 1; $i <= $pocet_stranok;$i++)
{
if($i != $aktualna_stranka)
{
echo '<a href="index.php?z='.(($zobrazit * ($i -
1))).'&ps='.$pocet_stranok.'">'.$i.'</a>';
} else {
echo $i.' ';
}
}
if($aktualna_stranka != $pocet_stranok)
{
echo '<a href="index.php?z=' . ($zaciatok + $zobrazit) . '&ps='
. $pocet_stranok. '">Ďalšia</a> ';
}

echo '</p>';
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
dalaman0
Věrný člen
17. 1. 2007   #2
-
0
-

Ja pouzivam toto strankovanie.... Je mi tazke zorientovat sa v tvojo0m skripte (aj som sa pokusal) tak ti sem prilepim svoj:



$strana=$_GET['strana'];
$ctrl=$_GET['ctrl'];

//====================samotné stránkovanie=========================

$result=mysql_query("select count(id) as poc from user $where") or die ("spojenie s databázou bolo neúspešné");
$num=mysql_result($result,0,"poc");

if ($ctrl<>1)
{
$strana=1;
}

$limit=10;
$pocet_stran=ceil($num/$limit);
$pociatok=($strana*$limit)-$limit;
echo "<div style='width:100%;text-align:center;'>";

if ($strana-1!=0)
{
echo "<a class='nextPagea' href=\"index.php?&ctrl=1&strana=",$strana-1,"\"> << </a>  ";
}

for ($i=1; $i<=$pocet_stran; $i++)
{
if ($i<>$strana)
{
echo "<a class='nextPagea' href=\"index.php?serv=ziak&page=najGymplak&ctrl=1&strana=",$i,"\">",$i,"</a><span class='nextPage'> | </span>";
}
else
{
if ($pocet_stran<>1) echo "<span class='nextPage' style='color:#F07800'>" . $i."</span><span class='nextPage'> | </span>";
}
}//endfor

if ($strana<>$pocet_stran && $num[0]!=0)
{
echo "<a class='nextPagea' href=\"index.php?serv=ziak&page=najGymplak&ctrl=1&strana=",$strana+1,"\"> >> </a>";
}

echo "</div>";


Ale skus si nechat vypisat aj premenne $zaciatok,$zobrazit . To ti poradi najviac

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
Radoslav Pala0
Super člen
20. 1. 2007   #3
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Rady Pala - www.radypala.sk ,tvorca MojaTrieda - http://mojatrieda.radypala.sk, elan.radypala.sk
Jakub0
Super člen
21. 1. 2007   #4
-
0
-

radypala píše:#
# podla mna je najlepsie si vytvorit triedu Stránkovanie. Tu je návod na jednu http://trupik.aspweb.cz/programovani/php/strankovani-v-php-a-mysql-pohodlne-a-univerzalne.aspx


Skouknul jsem tu třídu a působí na mě dojmem: Proč něco dělat jednoduše, když to jde složitě? Já jsem si napsal vlastní fci, která taky není nejlepší, všechno není modifikovatelné, ale zase toho tolik nevnucuje jako tahle třída koncipovaná na php 5.x. Navíc ten samý kód by šel zjednošit a zkrátit s tatáž funkčností.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
Jirka
~ Anonymní uživatel
284 příspěvků
21. 1. 2007   #5
-
0
-

Ja jsem nasel zase toto strankovani (nevim jestli tady na programujte.cz nebo na intervalu.cz nebo v nejake diskusi -> sorry, to fakt uz nevim :-( ). Pro me je jednoduche a i si myslim, ze jsem ho pochopil ;-)




// zpracovani strankovani
//dotaz

define ("ROWS", 10);
if (!isset($_GET["celkem"])) //pokud nevíme, kolik bude záznamů tak to zjistíme...
{
$vysledek=mysql_query("select count(*) as pocet from clen");
$zaznam=mysql_fetch_array($vysledek);
$celkem=$zaznam["pocet"];
}
else
{
$celkem=$_GET["celkem"];
}
if ($celkem>ROWS)
{
if (!isset($_GET["od"])) $od=1; else $od=$_GET["od"];

$dotaznews=mysql_query("select idc,jmeno,prijmeni from clen order by prijmeni asc limit ".($od-1).", ".ROWS);
$pocetnews=mysql_num_rows($dotaznews);

//začátek - vytvoř odkaz pouze pokud nejsme na začátku
echo "<table align=\"center\" class=\"strankovani\"><tr><td>";
if ($od==1) echo "Začátek | ";
else echo "<a href=\"".$_SERVER["PHP_SELF"]."?akce=Clen&celkem=$celkem&od=1\">Začátek</a> | ";
//zpět - vytvoř odkaz pouze pokud nejsme v prvních ROWS
if ($od<ROWS) echo "Předchozí | ";
else echo "<a href=\"".$_SERVER["PHP_SELF"]."?akce=Clen&celkem=$celkem&od=".($od-ROWS)."\">Předchozí</a> | ";

echo " Záznamů: <strong>".$od."-";
echo (($od+ROWS-1)<=$celkem)?($od+ROWS-1):$celkem;
echo " z celkem $celkem </strong>";

//další - vytvoř, pouze pokud nejsme v posledních ROWS
if ($od+ROWS>$celkem) echo "| Následující | ";
else echo "| <a href=\"".$_SERVER["PHP_SELF"]."?akce=Clen&celkem=$celkem&od=".($od+ROWS)."\">Následující</a> | ";
//poslední - to je posledních (zbytek po dělení ROWS) záznamů
if ($od>$celkem-ROWS) echo "Konec ";
else echo "<a href=\"".$_SERVER["PHP_SELF"]."?akce=Clen&&celkem=$celkem&od=".($celkem-$celkem%ROWS+1)."\">Konec</a>";
echo "</td></tr></table><BR>";
}
// konec strankovani



Tak asi tak. Zdravim.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 50 hostů

Podobná vlákna

Rozdelenie mp3 — založil andre

Rozdelenie popisu — založil Vojtkulak Matus

Rozdelenie disku — založil Santas

Rozdelenie int na cislice — založil entity

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý