Inicializace struktury v konstruktoru třídy – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Inicializace struktury v konstruktoru třídy – C / C++ – Fórum – Programujte.comInicializace struktury v konstruktoru třídy – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
hlucheucho+10
Posthunter
18. 12. 2013   #1
-
0
-

ahoj

řeším inicializaci struktury, která je členskou proměnnou třídy, v konstruktoru třídy. jediné, co mi fungovalo, bylo vytvořit inicializovanou strukturu stejného typu a tu zkopírovat do struktury, kterou chci inicializovat:

ADCclass::ADCclass()
{
	SPIhandle = NULL;
	FTC_CHIP_SELECT_PINS pom = {0,1,1,1,1};
	SelPins = pom;
}

působí to na mne dost neohrabaně. Druhá možnost je inicializovat strukturu položku po položce. Je ještě jiné řešení?

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
18. 12. 2013   #2
-
0
-

nejde to nainicializovat nejak jako:   
ADCclass::ADCclass(): SelPins({0,1,1,1,1})

{

...

}

a nebo mit konstruktor i k SelPins

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
hlucheucho+10
Posthunter
19. 12. 2013   #3
-
0
-

#2 KIIV
"Expression syntax", takže nejde   .  Pokud jsem správně pochopil http://stackoverflow.com/questions/1127396/structure-constructor-in-c, musel bych v případě vlastního konstruktoru struktury zasáhnout do FTCSPI.h , .lib a dll

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
KIIV+42
God of flame
19. 12. 2013   #4
-
0
-

nebo to jen necim obalit - pokud to teda neni moc prace (podedit a rozsirit tak, jak potrebujes)

ikdyz, kdo vi jestli nedopadnes presne stejne ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
hlucheucho+10
Posthunter
19. 12. 2013   #5
-
0
-

ikdyz, kdo vi jestli nedopadnes presne stejne ...

to je důvod, proč se mi do toho nechce, navíc takto inicializovaných struktur je 6. Ještě je možnost porušit zapouzdření a udělat to jako globální proměnné. To narazí na problémy v okamžiku, kdy bude potřeba více než jedna instance. Takže zůstanu u "neohrabaného" řešení.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 126 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý