Zámena ASCII znakov – OS - Windows – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Zámena ASCII znakov – OS - Windows – Fórum – Programujte.comZámena ASCII znakov – OS - Windows – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
25. 12. 2013   #1
-
0
-

Dá sa nejak dosiahnuť aby som nahradil niektoré ASCI znaky svojimi vlastnými ?

skúšal som to cez eudcedit - neúspešne

skúšal som to cez fontforge - neúspešne

vymenil som všetky fonty, a urobil množstvo experimentov, ale neúspechom.

nevie niekto poradiť ?

Ďakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.41.94.–
Reklama
Reklama
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
25. 12. 2013   #2
-
0
-

#1 nevedko01
Nejdřív si ujasni čeho chceš dosáhnout, podej více informací (v jakém operačním systému, jaký font - obrazovkový/vektorový) a pak se možná dočkáš i rady...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.43.–
25. 12. 2013   #3
-
0
-

Forum sekcia Windows, takže OS windows dajme tomu XP
(ono kludne by to mohlo byť aj MS DOS).
Takže vychádzajme z toho že sa jedná o Windows XP zo všetkými záplatami a podobne.
ak píšete napríklad v notepade a dáte ALT 224 zobrazí sa Vám znak alfa 225 Beta a podobne.
Bolo by možné docieliť aby po stlačení ALT 224 v notepade nebola alfa ale napríklad kvetinka ? cez eudcedit si dokážem "nakresliť" akýkoľvek znak, ale za nič na svete neviem prepísať ALT 224.
A to som menil už aj zakladne fonty windowsu ako ega852 vga852 a vlastne úplne všetky fonty z adresara fonts vo windowse (tie som upravil programom fontforge - jediný bol ochotný pracovať s fontami s príponou fon)
Ďakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.41.94.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
25. 12. 2013   #4
-
0
-

#3 nevedko01
tak v MS-DOS je to bez problémů, to jsem dělal mockrát, protože tam je aktuální vždy jen jeden obrazovkový font, který si můžeš libovolně měnit (zapsat do paměti videokarty). S tím bych ti uměl poradit,  ale ve windows bohužel, tam je vše jinak, každá aplikace si používá co chce, navíc v době UTF 8 a 16 už si nikdo není jist ničím... Typický příklad jsou česká písmenka s diakritikou v prezentacích PPT, která jsou vždy jinak, než zbývající znaky v "nenormálním" fontu písma... Třeba se v tom někdo jiný orientuje a poradí...

Teoreticky, pokud změníš znak v tom systémovém písmu, které používá notepad a podaří se ti ho OS windows podstrčit tak, aby si ho opravdu převzal a načetl (asi po restartu), tak by to snad mělo jít...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.43.–
26. 12. 2013   #5
-
0
-

presne to som urobil...

cz spomenutý program som upravil font a kedze nesiel prepísať "normálne" tak som originál premenoval a nový uložil pod jeho meno. následný reštart windows a ono to dopadlo že celé zle...

po dvoch neúspešných pokusoch (môj font nebol 100% kompatibilný s pôvodným tak sa windows sekol a že preinštalujte). na teti pokus font bol kompatibilný a všetko malo byť OK ale nebolo.

Notepad zacítil rízek na mojom krku a už sa so mnou chcel hrať a tak mi mi miesto znaku dal moju kvetinku ale po vytlačení bolo po radosti...

kvetinka nikde...

Ale pokial vies doriešiť daný problém v msdose, sem s tým...

Dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.41.94.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
26. 12. 2013   #6
-
0
-

#5 nevedko01
Obávám se, že v MS-DOSe by tě to příliš neuspokojilo, sice jsem uměl vyrobit dokonce i firemní logo z jednotlivých znaků, které jsem nacpal do paměti jehličkové tiskárny tak, aby ho uměla vytiskout, ale kvalita 60 dpi a jehličky jsou dnes už passé... Moderní tiskárny pracují trochu jinak a skloubit to s windowsama to už snad ani vůbec nejde...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.43.–
26. 12. 2013   #7
-
0
-

jedna sa o termo tlačiareň s 80 znakmi  a nejake to vačšie logo by len potešilo keby bolo na papieriku ;)

takže sem s tou radou

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.41.94.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
26. 12. 2013   #8
-
0
-

#7 nevedko01
Aha, no tos neřekl, že se jedná o speciální tiskárnu... Tak to k ní máš určitě dokumentaci, kde je vše podrobně popsáno... A taky mi není jasné, proč by ty znaky měly vkládat v notepadu, na to snad napíšeš nějaký svůj obslužný program, který si fonty bude obhospodařovat sám ne?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
26. 12. 2013   #9
-
0
-

#8 JoDiK
Moje rady ti asi budou k ničemu, protože ve windows posílat přes přerušení do paměti grafické karty definice znaků pro textový režim, nebo přes paralelní port posílat ESCAPE sekvence do tiskárny opravdu nejde...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
26. 12. 2013   #10
-
0
-

#9 JoDiK
Ale když podrobněji popíšeš co máš a čeho chceš dosáhnout, třeba se nějaká rada najde...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
28. 12. 2013   #11
-
0
-

tak som to napokon vyriešil...

mam program čo posiela znaky a sekvencie do tlačiarne, všetko už funguje a je jedno aký OS sa použije či aké fonty sú kde nastavené. proste ked sa pošle tlačiarni byt 32 tak napíše medzeru a je jedno aký font kde je.

len bolo treba zistiť čo sa pri akej príležitosti vytlačí a v ktorom fonte tlačiarne je diakritika. tlačiareň má možnosť sa aj posúvať o určitý počet znakov miesto riadkov, ale na to ešte len prídem...

Ono ako sa zvykne hovoriť, keď človek dokáže detailne popísať čo potrebuje, čo chce, už je to z 50% hotove... a ja som to len nevedel popísať. Ďakujem za trpezlivosť ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.41.94.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
29. 12. 2013   #12
-
0
-

#11 nevedko01
Ty k té tiskárně nemáš žádný manuál? To se pak dělá dost špatně... Ale jak jsi sám napsal, když už přesně víš co chceš, řešení se najde...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.43.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Záměna proměnných — založil Anonymní uživatel

Záměna znaků string — založil Kenvelo

Zaměna Tilde ve slovniku — založil Jaromir Mindl

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý