Formulář - vypsání – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Formulář - vypsání – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comFormulář - vypsání – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
isofer
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
25. 12. 2013   #1
-
0
-

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, proč script zpracuje pouze jen tento kód bez chyby:

           if(document.f.p.value=="a") {
            body=body+1;
   document.write("1.ok: "+body);

     }
    else if(document.f.p.value!="a") {
          
   document.write("1.ne");}

a druhý kód, což je tenhle nechá bez povšimnutí:

      if(document.f.d.value=="b") {
            body=body+1;
   document.write("2.ok "+body);

     }
   else if(document.f.d.value!="b")
          
   document.write("2.ne");
     }

přičemž pokud tyhle kódy zaměním, tak se vždy zpracuje jeden z nich

celý kód pak vypadá takto:

// JavaScript Document

function checkit()
{


 var textstring = '';

 for (i=0;i<4;i++) {
  var pole = document.forms['formular'].elements[i];
  if (!pole.value) {
   alert('You haven\'t filled in ' + pole.name + '!');
   pole.focus()
   return;
  }
  textstring += pole.name + ': ' + pole.value + '\n';

 } 
  
         var body=0;
            if(document.f.p.value=="a") {
            body=body+1;
   document.write("1.ok: "+body);

     }
    else if(document.f.p.value!="a") {
          
   document.write("1.ne");}
      if(document.f.d.value=="b") {
            body=body+1;
   document.write("2.ok "+body);

     }
   else if(document.f.d.value!="b")
          
   document.write("2.ne");
     }
    }
  
 Děkuji za odpověď.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.106.–
Reklama
Reklama
Ericsko+3
Stálý člen
26. 12. 2013   #2
-
0
-

else if(document.f.p.value!="a") {...

Netestujes hodnotu premennej, ale ju nastavujes.

Skus namiesto "=" pouzit "=="

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.80.162.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Vypsání — založil Karel

Vypsání pole — založil Jan

Vypsani pingu — založil Hanz.S

Vypsání údajů o PC — založil eidam1995

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý