Pomoc s programem – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Pomoc s programem – .NET – Fórum – Programujte.comPomoc s programem – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
undatra0
Duch
26. 12. 2013   #1
-
0
-

Zdravím, potřeboval bych pomoci s vymyšlením programu s následujícím zadáním. Prosím kdyby byl někdo tak hodný a podíval se na to. Díky moc.

1.1 Zadání úlohy
Úkolem je napsat aplikaci, která dovede číslo zapsané v číselné soustavě (dvojkové až desítkové)
převést do soustavy jiné (opět dvojkové až desítkové).
Argumenty budou zadávány prostřednictvím standardního vstupu, konkrétně pak v pořadí:
1. hodnota - tj. číslo, které splňuje podmínky zápisu v dané číselné soustavě (viz níže zkouška)
2. soustava - tzv. původní soustava, v níž je číslo zapsáno
3. soustava - tzv. výsledná soustava, ve které se bude číslo po převodu nacházet
1.2 Implementace
Aplikace bude realizována prostřednictvím Console Application. GUI, v podobě Windows.Forms, je
záležitostí volitelnou.
1. hodnota - deklaraci, ve smyslu volby datové typu, doporučuji pole ( DT [] ) nebo řetězec (string)
2. soustava - vytvořte metodu ToDecimal() zajišťují převod z libovolné soustavy do desítkové
3. soustava - vytvořte metodu FromDecimal() zajišťující převod z desítkové soustavy do libovolné
Na počátku algoritmu by měla být provedena tzv. zkouška, kdy se otestuje správnost zápisu čísla pro
danou soustavu. Rozhodně číslo 571 nelze zapsat v trojkové soustavě, protože trojková soustava čísla
jako 5 nebo 7 vůbec nezná. (!)
1.3 Doporučení k implementaci
Vytvořte si rovněž metodu Conversion(), jenž bude kombinovat, resp. volat metody ToDecimal() a
FromDecimal().
Pro lepší pochopení uvádím tento příklad:
1. Uživatelem je zadáno -> 854 9 3 (číslo 854, které je zapsané v devítkové soustavě, má být
převedeno do soustavy trojkové).
2. Metoda Conversion() zavolá proto nejprve metodu ToDecimal(), jenž převede číslo 854 z
devítkové soustavy na desítkovou.
3. Následně ještě zavolá metoda Conversion() druhou metodu - FromDecimal().
4. Číslo 854, původně zapsané v devítkové soustavě, je převedeno nyní do soustavy trojkové.
Pokud by se stalo, že by uživatel zadal stejné hodnoty pro původní i výslednou soustavu, měla by si s
tím aplikace umět poradit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.143.130.–
Reklama
Reklama
undatra0
Duch
26. 12. 2013   #2
-
0
-

Abych jenom věděl. Koukám, že to shlédlo asi 10 lidí. Pracuje na tom někdo ? Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.143.130.–
KIIV+42
God of flame
26. 12. 2013   #3
-
+1
-
Zajímavé

mas velice podrobne zadani.. neni tam nic nepochopitelneho.. zacnes nejakym clankem o ciselnejch soustavach, pak to naklikas presne jako je to v zadani po krocich a mas hotovo

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
undatra0
Duch
26. 12. 2013   #4
-
0
-

#3 KIIV
Problém je, že s programováním nemám skoro žádné zkušenosti. Potřebuji to do školy, ale nevím si s tím vůbec rady. Proto se obracím o pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.143.130.–
KIIV+42
God of flame
26. 12. 2013   #5
-
+1
-
Zajímavé

sak sem psal - prvni nastudujes jak se prevadi mezi soustavama... pak se da pokracovat sepisovanim algoritmu

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
undatra0
Duch
26. 12. 2013   #6
-
0
-

#5 KIIV
Toto nastudované mám. Na papíře není nic těžkého převádet mezi soustavama. Ale prostě to neumím dát do programu a proto se obracím zde na fóru, zda-li by to někdo neuměl naprogramovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.143.130.–
KIIV+42
God of flame
26. 12. 2013   #7
-
+1
-
Zajímavé

#6 undatra
musis se na to prevadeni podivat z hlediska "co se porad dokola opakuje"

kdyz prevadis na desitkovou (coz bude mezistupen - si ted nevzpominam, jestli sem nekdy videl primej prevod - ale nejspis nejaky existuje.. minimalne mezi 2,4,8,16 se da prevadet relativne snadno)

dobry je vedet, ze ten prevod do desitkovy se nemusi delat nutne  129 = 1 * 10^2  +  2 * 10^1  +  9 * 10^0

ale taky:

x = 0;             // inicializace

x = x*10 + 1;  //  0 + 1           // 1 je prvni znak ze 129

x = x*10 + 2;  //  10 + 2 = 12

x = x*10 + 9;  //   120 + 9 = 129

(jo a 10 je zaklad soustavy, ze ktere prevadime...)

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
26. 12. 2013   #8
-
-2
-
Mimo téma

#7 KIIV
nedělej blbýho, že jako nechápeš, že nechce poradit, jak to má udělat sám, ale že chce, aby to někdo udělal za něj...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
26. 12. 2013   #9
-
-1
-
Mimo téma

#6 undatra
Já myslím, že to umí naprogramovat každý, kdo nějakou školou prošel, otázka zní, proč by to jako měl někdo dělat?

Že ty to umíš na papíře, ale do programu to napsat neumíš je sice hezký, ale od toho přece chodíš do školy, aby sis tím taky prošel a naučil se to...

Tak nezdržuj a šup do práce...

Až se někde zasekneš, ptej se...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
Zed_10
Newbie
27. 12. 2013   #10
-
+1
-
Zajímavé

Jen pro zajímavost druhý odkaz na googlu po zadání "převody mezi číselnými soustavami"

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.122.223.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 149 hostů

Podobná vlákna

Pomoc s programem — založil Pepuna

Pomoc s programem — založil Jarda

Pomoc s programem — založil Zugi

Pomoc s programem ... — založil Bublina

Pomoc s programem v C — založil Radyon

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý