Nahrazení písmene ch za jediný znak (morseovka) – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Nahrazení písmene ch za jediný znak (morseovka) – PHP – Fórum – Programujte.comNahrazení písmene ch za jediný znak (morseovka) – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Martin
~ Anonymní uživatel
1377 příspěvků
27. 12. 2013   #1
-
+1
-
Zajímavé
bit +

Dobrý den,

potřeboval bych poradit jak nahradit písmeno ch jako jeden znak, používám to na morseovku, kde se mi po napsání písmene ch rozloží jako c a h a já chci jenom jeden znak našel jsem funkci strpos, ale nevím jak to napsat, aby po vložení věty se to aplikovalo do dosavadního kódu, mám to dělané přes pole. Četl jsem, že strpos zjistí jenom první výskyt, takže by to asi chtělo přes cyklus, ale právě nevím jak, díky za všechny rady. 

 if ($_GET)
    {
    if (isset($_GET['zadano']))
    {
 

    $zadano = $_GET['zadano'];
    $mala=mb_strtolower($zadano);
    $bileZnaky=trim($mala);
    $delka=mb_strlen($bileZnaky);
    $sDiakritikou=array('á', 'ä', 'č', 'ď', 'é', 'ě', 'ë', 'í', 'ň','ó', 'ö', 'ř', 'š', 'ť','ú', 'ů', 'ü', 'ý', 'ž');
    $bezDiakritiky=array('a', 'a', 'c', 'd', 'e', 'e', 'e', 'i', 'n', 'o', 'o', 'r', 's', 't','u', 'u', 'u', 'y', 'z');
    $pismena=array('a', 'b', 'c', 'd', 'e', 'f', 'g', 'h', 'ch','i', 'j', 'k', 'l', 'm','n', 'o', 'p', 'q', 'r','s', 't', 'u', 'v', 'w','x', 'y', 'z','0','1','2', '3', '4', '5', '6','7', '8', '9', '?', '|', '!', ';', '/','"',':', '_', '+', '*', '@', ',', '(', ')');
    $morseovka=array('.- ', '-... ', '-.-. ', '-.. ', '. ', '..-. ', '--. ', '.... ', '---- ', '.. ', '.--- ', '-.- ', '.-.. ', '-- ','-. ', '--- ', '.--. ', '--.- ', '.-. ','... ', '- ', '..- ', '...- ', '.-- ','-..- ', '-.-- ', '--.. ','----- ','.---- ','..--- ', '...-- ', '....- ', '..... ', '-.... ','--... ', '---.. ', '----. ','..--.. ','--..-- ','--...- ', '-.-.-. ', '-..-. ', '.-..- ','---... ', '..--.- ', '.-.-. ', '-.-.- ', '.--.-. ','--..-- ', '--... ', '-.--.- ');
    
    for($i = 0; $i < $delka; $i++)
    {
    $znak = mb_substr($bileZnaky, $i, 1);
       
    }
    
            $nahrazeno=str_replace($sDiakritikou, $bezDiakritiky,$bileZnaky);
            $vypis=str_replace($pismena,$morseovka,$nahrazeno);
            echo "Překlad na morseovu abecedu:<br>" ;
         echo "<textarea rows='10' cols='40'>$vypis</textarea>";
           
        }
        else 
       {
    
        if (in_array($znak, $pismena))
        {
        
        
        
            $nahrazeno=str_replace($sDiakritikou, $bezDiakritiky,$bileZnaky);
            $vypis=str_replace($pismena,$morseovka,$nahrazeno);
             echo "Překlad na morseovu abecedu:<br>";
            echo "<textarea rows='10' cols='40'>$vypis</textarea>";
                      
        }
        else
        {
         echo "<div id='chyba'>Znak (<span>".$znak."</span>), není v morseově abecedě!!!<div>";
         }
  
            
        }
        }
       }
Nahlásit jako SPAM
IP: 62.209.197.–
Reklama
Reklama
Pavelv0
Stálý člen
7. 1. 2014   #2
-
0
-

#1 Martin
a co když při převádění, každý znak otestujete jestli je C, a jestli ano, pak jestli následuje H

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.79.110.–
Kubina
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
8. 1. 2014   #3
-
+2
-
Zajímavé
bit +
Kit +

Čau,

řešení je samozřejmě mnoho, ale úplně to nejjednodušší a nejrychlejší je umístit znak ch v polích $pismena a $morseovka na první pozici (nebo alespoň před c).

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.114.–
bit0
Duch
8. 1. 2014   #4
-
0
-

#2 Pavelv
Něco podobného se mi povedlo, ale nevím jak poté tyto znaky "c" a "h" nahradit, respektive jak to napsat do té morseovky.  Tedy co napsat místo těch echo.#4 bit 

for($i = 0; $i < $delka; $i++)
       {
        
        $znak = mb_substr($bileZnaky, $i, 1);
        $klic=mb_strpos($znak,"c");
        if($klic === false)
        {
           echo "nenalezeno"; 
      
        }
        else
        {
       
          $znak1=mb_substr($bileZnaky,++$i,1);
          $klic1=mb_strpos($znak1,"h");
           if($klic1 === false)
           {
           echo "nenalezeno ch";
           }
           else
           {
  
            echo "nalezeno ch";
  
        }
        
        }
Nahlásit jako SPAM
IP: 62.209.197.–
Kit+11
Guru
8. 1. 2014   #5
-
0
-

#1 Martin 

Trochu jsem ten program zjednodušil...

<?php
function morse($zadano) {
    $morseovka=array(
        ' ' => '',
        'ch' => '---- ',
        'a' => '.- ',
        'b' => '-... ',
        'c' => '-.-. ',
        'd' => '-.. ',
        'e' => '. ',
        'f' => '..-. ',
        'g' => '--. ',
        'h' => '.... ',
        'i' => '.. ',
        'j' => '.--- ',
        'k' => '-.- ',
        'l' => '.-.. ',
        'm' => '-- ',
        'n' =>'-. ',
        'o' => '--- ',
        'p' => '.--. ',
        'q' => '--.- ',
        'r' => '.-. ',
        's' =>'... ',
        't' => '- ',
        'u' => '..- ',
        'v' => '...- ',
        'w' => '.-- ',
        'x' =>'-..- ',
        'y' => '-.-- ',
        'z' => '--.. ',
        '0' =>'----- ',
        '1' =>'.---- ',
        '2' =>'..--- ',
        '3' => '...-- ',
        '4' => '....- ',
        '5' => '..... ',
        '6' => '-.... ',
        '7' =>'--... ',
        '8' => '---.. ',
        '9' => '----. ',
        '?' =>'..--.. ',
        '|' =>'--..-- ',
        '!' =>'--...- ',
        ';' => '-.-.-. ',
        '/' => '-..-. ',
        '"' => '.-..- ',
        ':' =>'---... ',
        '_' => '..--.- ',
        '+' => '.-.-. ',
        '*' => '-.-.- ',
        '@' => '.--.-. ',
        ',' =>'--..-- ',
        '(' => '--... ',
        ')' => '-.--.- ');
    return str_replace(
        array_keys($morseovka),
        array_values($morseovka),
        mb_strtolower(iconv('UTF-8', 'ASCII//TRANSLIT', $zadano)));
}

echo morse('Chrochtající příšerně žluťoučký kůň');
Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 153 hostů

Podobná vlákna

Jediný rozdíl — založil Noneus

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý