Problém z kompilací – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problém z kompilací – Java – Fórum – Programujte.comProblém z kompilací – Java – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
4-N10
Duch
29. 12. 2013   #1
-
0
-

Zdravím, nedávno sem se začal učit programovat v Jave. Dnes sem narazil na problém s kterým si nevím rady.

V knize se začalo prebírat : Argumenty příkazového řádku .
Jak príklad je tam uveden nasledujíci kód.

public class UkazkaPrikRadek {
    public static void main(String args) {
        
        System.out.println("Argumentů pří kazového řádku: " + args.length());


             System.out.println("Jedná se o: ");
             for (int i = 0; i <args.length(); i++)
                 System.out.println("args[" + i + "]: " + args[i]);
             
        
    }
}

Problém je v tom že nejde zkompilovat . Použivam Netbeans.
Pri kompilaci vyhodí  error: array required, but String found   System.out.println("args[" + i + "]:" + args[i]);

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.78.151.–
Reklama
Reklama
NotBeginner
~ Anonymní uživatel
181 příspěvků
29. 12. 2013   #2
-
0
-

Pozor zde to máš blbě.

public static void main(String args)

Takto to má být. 

public static void main(String [] args) { ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.161.–
Kit+11
Guru
29. 12. 2013   #3
-
0
-

#1 4-N1 

Patří tam "String[] args". Dbej trochu na úpravu.

public class UkazkaPrikRadek {

    public static void main(String[] args) {
        System.out.println("Argumentů příkazového řádku: " + args.length);
        System.out.println("Jedná se o: ");
        for (int i = 0; i < args.length; i++)
            System.out.println("args[" + i + "]: " + args[i]);
    }
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 29 hostů

Podobná vlákna

Problém s kompilací — založil dexter24

Problém s kompilací — založil Goumba

Problém s kompilací — založil mk102

Problem s kompilaci — založil aTTix

Problem s kompilaci — založil Franta

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý