Dobrý den,
rád bych se začal zabývat programováním ve vláknech. Mohli byste mi doporučit nějakou dobrou knížku? Nějaké jsem našel, ale je jich spousta a nevím která je dobrá. Děkuji
TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Dobrý den,
rád bych se začal zabývat programováním ve vláknech. Mohli byste mi doporučit nějakou dobrou knížku? Nějaké jsem našel, ale je jich spousta a nevím která je dobrá. Děkuji
K čemu knihu proboha ? Osobně, na multithreading jsem knihu opravdu nepotřeboval. Když budeš sdílenou paměť lockovat mutexama, nic vážnýho ti už nehrozí. C++ std knihovna má implementován multiplatformní API pro multithreading, pokud používáš QT, má ho taky (podle mne hezčí).
#1 Kowalsky95
Mozes skusit tuto:
http://www.amazon.com/C-Concurrency-Action-Practical-Multithreading/dp/1933988770
#2 Sefiros
To je právě ten problém. Spoustu lidí se hrne do vláken aniž by o tom měla větší znalosti. Potom už jen člověk čte dotazy typu že v proměnné není to co by mělo atd....a viděl jsem i případy kdy se řešilo časování vláken tím že se vlákna postupně na určitý čas uspávala... proto chci knížku, nechci vědět základy, chci znát celou problematiku
#3 vitamin
Děkuji, vypadá skutečně dobře a vlákny se zabývá primárně. Dobrá volba :)
#4 Kowalsky95
Keď chceš vedieť o tom viac, tak si okrem programovania prečítaj aj niečo o tom, ako vlastne tie vlákna fungujú. Tu je to dosť dobre napísané. Začína to od strany 51
http://vavreckova.zam.slu.cz/…/ospredn.pdf
viděl jsem i případy kdy se řešilo časování vláken tím že se vlákna postupně na určitý čas uspávala
Když se podíváš na low level, tak u single core systému to takto funguje - vykonává se po určitý čas jen jedna úloha, ostatní úlohy spí.
Znát celou problematiku zní sice hezky, ale to znamená nastudovat nespočet implementací závislých na OS a HW. Zaměřil bych se spíš na implementaci nebo skupinu implementací se kterou se při své práci setkávám. Zatím jsem měl tu "čest" s Windows a FreeRTOS. Vlastní zkušenost - mechanismy práce se sdílenou pamětí se do jisté míry lišily.
hu
Zjistit počet nových příspěvků
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

© 2003–2025 Programujte.com