C jazyk_pole a funkce – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

C jazyk_pole a funkce – C / C++ – Fórum – Programujte.comC jazyk_pole a funkce – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
noob0
Duch
1. 1. 2014   #1
-
0
-

Zdravím,

V programování jsem úplný začátečník, nevíte někdo prosím, proč mi přiložený kód nefunguje správně jak je popsáno v zadání?

Zadání: Vytvořte program v editoru c, který načte celé číslo x a pak:

v případě, že x<=10 vytiskne x řádků, kde na prvním řádku bude x zavináčů, na druhém řádku bude x-1 zavináčů, … a na posledním řádku bude 1 zavináč.

#include <stdio.h>


int main()
{

char array[] = {'@', '@', '@', '@', '@', '@', '@', '@', '@', '@', '@', '@', '@','\0'};
int i;

printf("Zadej cele cislo:\n");
scanf("%d", &i);


if (i < 10)
    {
       for (i; i > 0; i--)
       {
            printf("%s\n", (array + i));
       }
    }
else if (i >= 10)
    {
       printf("zzzzz\n");
    }
}


Předem děkuji za odpověď

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.117.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
1. 1. 2014   #2
-
0
-

zaprve by to melo byt 1-10 vcetne.. tj. podminka je blbe. A projde tim i zaporne cislo.

zadruhe mas z nejakeho duvodu v poli 13 zavinacu. Cimz by to nefungovalo spravne ani kdybys k array pricital i spravne (resp. spise pricetl 10 a i odecital)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.93.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Robo
~ Anonymní uživatel
82 příspěvků
1. 1. 2014   #3
-
+1
-
Zajímavé

#1 noob
Jeden spôsob je ukončiť pole na mieste x (i)
A potom už len vypíšeš celé pole

 

array[i] = '\0';
printf("%s\n", array);
Nahlásit jako SPAM
IP: 178.253.174.–
noob0
Duch
1. 1. 2014   #4
-
0
-

#2 KIIV
10 jich bylo ale pak sem si řekl, ze by mělo být jedno kolik jich tam bude, za předopokladu že bych použil pointry, takže proto těch třináct:D

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.117.–
noob0
Duch
1. 1. 2014   #5
-
0
-

#3 Robo
Díky moc:)! už to jede jak má

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.117.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
1. 1. 2014   #6
-
0
-

#1 noob
A jen tak na okraj, co tě vede k tomu, abys ty zavináče cpal do nějakého pole? Ze zadání to nijak nevyplývá, tyhle jednoduchý úlohy bývají spíš jen na procvičení cyklů...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 85 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý