Zdravím chci se zeptat má cenu se ještě učit WinApi, když je jednoduší používat používat C# ?
WinApi mi přece jen přijde dost těžší a nepřehledné... Přináší to nějaké výhody po "absolvování" ?
Díky
Zdravím chci se zeptat má cenu se ještě učit WinApi, když je jednoduší používat používat C# ?
WinApi mi přece jen přijde dost těžší a nepřehledné... Přináší to nějaké výhody po "absolvování" ?
Díky
Pokud chcete vyrábět rychlé nativní aplikace pro windows, pro jejichž spuštění nebudete potřebovat .net runtime, pak je dobré použít něco s winapi. Dobře napsaná nativní aplikace bude vždy rychlejší než aplikace v .netu. Ovšem ponořit se přímo do winapi a dělat v tom formuláře a uživatelská rozhraní je naprostá a zbytečná ztráta času - na to jsou již hotové věci jako Qt, wxWidgets a spousta dalších, kde uživatelská rozhraní vyrobíte snáze, objektově a vše je srozumitelné. Winapi má smysl, pokud potřebujete napsat rychle aplikaci pro windows, kde budete využívat nějaké základní syscalls - občas nahlédnout do winapi dokumentace je poměrně snadné. Pro trochu větší projekty je lepší použít nějaké hotové knihovny, co již staví nad winapi.
Já bych zdovolením ještě navázal jednou otázkou....co DirectX? Má cenu se jím ještě zabývat a celý se ho učit? Přece jen to není na týden, má cenu tomu obětovat tolik času?
Děkuji
#4 Kowalsky95
DirectX funguje len na platformach od MS, ak chces vytvarat aplikacie ktore budu fungovat len na winoch a xboxoch tak sa ho nauc. Ak chces spustat aplikacie aj na mobilnych platformach, macoch, pripadne aj na linuxoch tak sa viac sustred na Open(GL, AL, CL, ...).
WinAPI je hrozne rychle oproti .NETU.
Ono tie rozdiely časove si všimneš..
S kamošom sme to presne riešili, že porovnavanie rychlosti prvkov vo windows...
Skušali sme rozne vykreslovacie vecičky, ale to bolo priliš pomale, tak sme skusili stlačanie klaves na klavesnici..(my.comp.keyboard...)
V moderných .NET to išlo tak pomaly, že si mohol ešte vidieť tie písmenká naskakoať, ale pomocou WinAPI keď si nedal časovač tak ti to crashlo PC v pohode - išlo to tak rychlo, že notepad kam sme vypisovali text nešiel ani zavrieť kliknutím myšou - nereagoval.
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku