WinApi vs. .NET – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

WinApi vs. .NET – C / C++ – Fórum – Programujte.comWinApi vs. .NET – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Kenvelo+1
Super člen
3. 1. 2014   #1
-
+1
-
Zajímavé

Zdravím chci se zeptat má cenu se ještě učit WinApi, když je jednoduší používat používat C# ?
WinApi mi přece jen přijde dost těžší a nepřehledné... Přináší to nějaké výhody po "absolvování" ?

Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.211.–
Díky bohu, že počítače vymysleli muži. Kdyby to byly ženy, tak binární soustavu reprezentují jedničky, nuly a "možná"
Reklama
Reklama
dzejkob
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
4. 1. 2014   #2
-
0
-

Pokud chcete vyrábět rychlé nativní aplikace pro windows, pro jejichž spuštění nebudete potřebovat .net runtime, pak je dobré použít něco s winapi. Dobře napsaná nativní aplikace bude vždy rychlejší než aplikace v .netu. Ovšem ponořit se přímo do winapi a dělat v tom formuláře a uživatelská rozhraní je naprostá a zbytečná ztráta času - na to jsou již hotové věci jako Qt, wxWidgets a spousta dalších, kde uživatelská rozhraní vyrobíte snáze, objektově a vše je srozumitelné. Winapi má smysl, pokud potřebujete napsat rychle aplikaci pro windows, kde budete využívat nějaké základní syscalls - občas nahlédnout do winapi dokumentace je poměrně snadné. Pro trochu větší projekty je lepší použít nějaké hotové knihovny, co již staví nad winapi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.232.–
Kenvelo+1
Super člen
4. 1. 2014   #3
-
0
-

#2 dzejkob
Řekl bych, že odpověď perfektní děkuji ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.211.–
Díky bohu, že počítače vymysleli muži. Kdyby to byly ženy, tak binární soustavu reprezentují jedničky, nuly a "možná"
Kowalsky950
Stálý člen
4. 1. 2014   #4
-
0
-

Já bych zdovolením ještě navázal jednou otázkou....co DirectX? Má cenu se jím ještě zabývat a celý se ho učit? Přece jen to není na týden, má cenu tomu obětovat tolik času?
Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.114.–
vitamin+8
Grafoman
4. 1. 2014   #5
-
0
-

#4 Kowalsky95
DirectX funguje len na platformach od MS, ak chces vytvarat aplikacie ktore budu fungovat len na winoch a xboxoch tak sa ho nauc. Ak chces spustat aplikacie aj na mobilnych platformach, macoch, pripadne aj na linuxoch tak sa viac sustred na Open(GL, AL, CL, ...).

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.152.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Kenvelo+1
Super člen
4. 1. 2014   #6
-
0
-

#4 Kowalsky95
Já osobně bych volil DX i když tvořit v tom hru je hardcore. =]] Ale každý podle svého gusta.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.211.–
Díky bohu, že počítače vymysleli muži. Kdyby to byly ženy, tak binární soustavu reprezentují jedničky, nuly a "možná"
Tango0
Newbie
6. 1. 2014   #7
-
0
-

WinAPI je hrozne rychle oproti .NETU.
Ono tie rozdiely časove si všimneš..
S kamošom sme to presne riešili, že porovnavanie rychlosti prvkov vo windows... 
Skušali sme rozne vykreslovacie vecičky, ale to bolo priliš pomale, tak sme skusili stlačanie klaves na klavesnici..(my.comp.keyboard...)
V moderných .NET to išlo tak pomaly, že si mohol ešte vidieť tie písmenká naskakoať, ale pomocou WinAPI keď si nedal časovač tak ti to crashlo PC v pohode - išlo to tak rychlo, že notepad kam sme vypisovali text nešiel ani zavrieť kliknutím myšou - nereagoval.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.7.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 88 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý