Onclick událost – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Onclick událost – Delphi – Fórum – Programujte.comOnclick událost – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Matouš
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
4. 1. 2014   #1
-
0
-

Ahoj.

Vím, že se to bude většině z Vás, jako blbost, ale s programováním teprve začínám a nevím si rady s jedním úkolem ze školy. Byl bych fakt vděčnej, kdyby jste mi věnovali chvilku a poradili.

Zadání zní takto: Do formuláře přetáhněte talčítko a text. Pomocí události OnClick v textu zobrazte počet stisků tlačítka. Použijte IntToStr.

Onclick event jsem našel, ale nevím, jak přesně to definovat, aby vše fungovalo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.15.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
4. 1. 2014   #2
-
0
-

vetsinou staci na to tlacitko udelat dvojklik a procedura pro to se vyrobi sama...

(pripadne tusim staci i dvojklik tam, jak se zadava nazev handleru - vedle toho onClick)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.93.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Matouš
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
5. 1. 2014   #3
-
0
-

Procedůru vytvořenou mám. Ale jak napsat to, aby se zapsal počet těch kliknutí na tlačítko do toho labelu? Na to právě nemůžu přijít. Díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.15.–
KIIV+42
God of flame
5. 1. 2014   #4
-
0
-

vytvoris si jednu promennou (hlavne mimo tu proceduru), ke ktery budes pripocitavat jednicku?

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.93.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Matouš
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
5. 1. 2014   #5
-
0
-

Zkoušel jsem takový pokusy, ale nikdy to nefungovalo, protože jsem to neuměl přesně zapsat.

Jak bys to do deplhi zapsal? Fakt to nemůžu vykoumat a určitě to bude otázkou sotva pár minut.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.15.–
Matouš
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
5. 1. 2014   #6
-
0
-

Chci říct, že nevím, jak se přesně operuje s tím Onclickem..

Když jsem si nadefinoval tu proměnnou, tak jsem zkoušel třeba:

begin

    x := 0;

    if Button1Click then x+1;

    Label1.Caption := IntToStr (x) 

Ale prostě to nefunguje a hlásí málo aktuálních parametrů.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.15.–
KIIV+42
God of flame
5. 1. 2014   #7
-
0
-

x+1 je jen vyraz.. nic se nemeni... aby se x zmenilo, muselo by se do nej neco taky priradit.. napriklad  x := x+1;

(a nebo je taky funkce inc(x) - ktera to zvlada taky)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.93.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Matouš
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
5. 1. 2014   #8
-
0
-

Aha, to je pravda.

Ale i když to tam je, stále hlásí chybu ve stejným řádku. Jak se dá to ButtonClick napsat, aby to prostě po kliknutí provedlo x := x+1 a zapsalo to x do Labelu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.15.–
KIIV+42
God of flame
5. 1. 2014   #9
-
0
-

no jeste to bude chtit to x mit definovane mimo tudle funkci/proceduru a nenastavovat pri kazdem kliku na 0

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.93.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Matouš
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
5. 1. 2014   #10
-
0
-

Mám ho definované před implementací mimo proceduru, to není problém, ale ještě se to nedá vůbec spustit.

Jak by jsi to zapsal konkrétně?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.15.–
KIIV+42
God of flame
5. 1. 2014   #11
-
0
-

me to normalne funguje...

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
  inc(x);
  Label1.Caption := IntToStr(x);
end; 
Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.93.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Matouš
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
5. 1. 2014   #12
-
0
-

No jo, už jsem pochopil obě verze. Mockrát díky za vstřícnost.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.15.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

Podobná vlákna

Onclick() — založil mauricius

OnClick na obrázek — založil Starsam

Nefunguje OnClick... — založil Calvary

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý