Nacitanie arraylistov – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Nacitanie arraylistov – Java – Fórum – Programujte.comNacitanie arraylistov – Java – Fórum – Programujte.com

 

Milan
~ Anonymní uživatel
282 příspěvků
4. 1. 2014   #1
-
0
-

v súbore je

5445
1100
3443
4433
1233
2223

a ja by som potreboval do jedného arraylistu<Integer> prvý a tretí riadok do druhého druhý a štvrtý riadok do tretieho piaty riadok a do štvrtého siesty riadok.

Nahlásit jako SPAM
IP: 176.112.191.–
sleepy
~ Anonymní uživatel
422 příspěvků
7. 1. 2014   #2
-
0
-

Nechapem na co to je? Takto je to vzdy zadane? Alebo existuje nejaka formulka podla ktorej sa pocita, ktory riadok ide do ktoreho arraylistu. Prip. moze byt arrayListov viac? Inak ked mas pevne dane, kolko bude v ktorom arrayliste prvkou, preco pouzivas, list, tu uplne vistacuje pole. Mozno by sa zisiel lepsi popis toho co robis, resp. o co sa v tomto kroku snazis. Lebo je velka pravdepodobnost, ze ti to teraz napisem a niec ine ao toto sa to nebude dat pouzit. Ale kod:

private ArrayList<Integer> prvy = new ArrayList<>(2);
private ArrayList<Integer> druhy = ...

...

public void readFromFile(File file){
	BufferedReader reader = null;
	try{
		reader = new BufferedReader(new FileReader(file));
		int counter = 0;
		String line = null;
		while((line = rader.readLine())!=null){
			int readInt = Integer.valueOf(line);
			if (counter == 0 || counter == 2) {
				prvy.add(readInt);
			} else if( counter == 1 || counter == 3) {
				druhy.add(readInt);
			} else if (counter == 4) {
				treti.add(readInt);
			} else if (counter == 5) {
				stvrty.add(readInt);
			}
			counter++;
		}
	} catch(IOExceptio ioe){
		ioe.printStackTrace();
	} finally{
		try{
			if(reader!=null) {
				reader.close();
			}
		} catch(IOException e){
			e.printStackTrace();
		}
	}
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 147.175.177.–
Milan
~ Anonymní uživatel
282 příspěvků
31. 1. 2014   #3
-
0
-

problem je že v napr. v arrayliste prvy je

[3333, 1112]


a ja chcem aby tam bolo 3,3,3,3,1,1,1,2

Nahlásit jako SPAM
IP: 176.112.191.–
sleepy
~ Anonymní uživatel
422 příspěvků
1. 2. 2014   #4
-
0
-

#3 Milan
Na toto si sa vobec nepital, ja nevlastnim vestecku gulu a zo zadania to jasne nebolo. Mozes ten string rozdelit, napr. pocas citania:

while((line = reader.readLine())!=null){
	char[] numbers = line.toCharArray();
	for(char nChar : numbers){
		int readInt = (int)(nChar - '0'); // netusim ci to bude fungovat, ale malo by
		if (counter == 0 || counter == 2) {
			prvy.add(readInt);
		} else if( counter == 1 || counter == 3) {
			druhy.add(readInt);
		} else if (counter == 4) {
			treti.add(readInt);
		} else if (counter == 5) {
			stvrty.add(readInt);
		}
	}
	counter++;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 147.175.177.–
Milan
~ Anonymní uživatel
282 příspěvků
7. 2. 2014   #5
-
0
-

zmena zadania, súbor vyzerá takto :

A
4
2
A
2
5
A
5
3
 
 
A
4
1
A
1
5
A
5
4
 
 
A
5
1
A
1
4
A
6
4
 
 
A
6
1
A
2
4
A
6
5

počet iterácií je 4.  agent, má 2 arraylisty x a y. Takže tie čísla potrebujem dať do arraylistov. iterácie sú oddelene novým riadkom . a počet agentov v danej iterácii nemusí byť taký ako v predošlej. začiatočný počet agentov je 3. Potom to treba asi zisťovať lebo sa to môže zmeniť.

Nahlásit jako SPAM
IP: 176.112.191.–
sleepy
~ Anonymní uživatel
422 příspěvků
8. 2. 2014   #6
-
0
-

Kto resp. co je agent a co tam robi? Nikde nevidim jeho definiciu. A aku ulohu v tom celom hraju arraylisty x a y. Nemas tu definovane dolezite veci.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.175.177.–
Milan
~ Anonymní uživatel
282 příspěvků
8. 2. 2014   #7
-
0
-

agent - objekt , nie je potrebná jeho definícia, stačí že je trieda A  a tam sú 2 arraylisty x a y. reprezentujú súradnice xová a yonová. Potrebujem načítať hodnoty  do tých arraylistov. potom s nimi budem pracovať a na to už nepotrebujem pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 176.112.191.–
z
~ Anonymní uživatel
268 příspěvků
8. 2. 2014   #8
-
0
-

Máš tady dost kódu na to, abys věděl, jak pracovat se souborem a ArrayListem a udělal to sám.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.8.–
sleepy
~ Anonymní uživatel
422 příspěvků
8. 2. 2014   #9
-
0
-

Preto som sa pytal, aby som vedel ako potrebujes tie hodnoty citat. Netusim co chces urobit. Mas tam len jednu dlhu strudlu zlozenu z characterov [0-9\\n]. A potom si prisiel z agentami v ktorych su dve polia. Moja otazka je ako spravne priradovat hodnoty poliam. A preto som sa pytal na co sluzia agenti, aby som lepsie porozumel tomu o co sa snazis. Cize napis aspon priradenie.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.175.177.–
Milan
~ Anonymní uživatel
282 příspěvků
8. 2. 2014   #10
-
0
-

takže druhý riadok agent 1 : do  x 4 a do y 2, dalši riadok agent 2  do x 2 do y 5  a tak treti agent, potom nový riadok-druhá iterácia, čiže druhý riadok-agent 1 do x 4 a do y 1. podobne agent 2 do x1 do y 5 ,podobne tretí agent, ale pozor môže nasledovať štvrtý piaty agent- až kým nie je iterácia ukončená novým riadkom.

Tretia iteracia -agent 1 do x 5 do  y1.podobne agenti 2 a 3....a zase tam môže byť viac agentov-je to ukončené novým riadkom

Nahlásit jako SPAM
IP: 176.112.191.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Nacitanie cisel c++ — založil Jano

Načítanie zo súboru — založil Grungy

Nacitanie znakov — založil kiklop

Načítanie viacerých čísiel — založil stanislaavk

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý