Jak dostat obsah stránky na web – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jak dostat obsah stránky na web – PHP – Fórum – Programujte.comJak dostat obsah stránky na web – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Amber
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
5. 1. 2014   #1
-
0
-

Mám na Vás takový dotaz, potřeboval bych z webu dostat načtený obsah - bohužel obsah se mění a je vždy spuštěn pomocí JS

konkrétně jde o toto:

http://www.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/ov/aladin/results/public/meteogramy/meteogram_page_portal/m.html

potřebuju dostat ten vygenerovaný obrázek (Olomouc) na můj web

díky moc za rady

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.74.201.–
ench0
Stálý člen
5. 1. 2014   #2
-
+1
-
Zajímavé

Ahoj, 

tak jsem se na to mrkl a budeš potřebovat následující:

získat ze souboru: http://www.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/ov/aladin/results/public/meteogramy/data/mdirs.txt?1388936294906 (to číslo na konci je aktuální čas - předpokládám že to tam je kvůli zabránění ukládání do cache) seznam adresářů s uloženými obrázky.

Potom ti už jen zbývá znát kód Olomouce (310).

Nakonec zkompletuješ adresu obrázku. Postup je následující.

  1. $basePath = 'http://www.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/ov/aladin/results/public/meteogramy/data';
  2. Potom stáhni ( např funkcí file_get_content ) soubor http://www.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/ov/aladin/results/public/meteogramy/data/mdirs.txt?aktualni_cas a vzít z něj první řádek (což je název podadresáře s aktuálními daty).
    $actualDir = ...;
  3. přidat kód místa (v tvém případě Olomouce: 310)
    $code = "310";
  4. a získat celou adresu:
    $imgSrc = sprintf("%s/%s/%s.png", $basePath, $actualDir, $code); 

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.111.4.–
I programování je pudová záležitost. Buď to pude, nebo to nepude
Amber
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
5. 1. 2014   #3
-
0
-

Dekuju,

bohuzel toto jde trochu mimo me, s php i javascriptem jsem delal na skole, ale je to uz nejaky ten patek.

Budu to davat na web postaveny na wordpressu, tam to dam jako shortcode na stranku...

muzes mi prosim napsat teda jak to bude cele komplet, pokud budes tak hodnej? Dekuju moc predem!!!

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.74.201.–
Amber
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
5. 1. 2014   #4
-
0
-

#2 ench

ten postup a princip jak to myslsi chapu, ale nevim jak to dat dohromady

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.74.201.–
Amber
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
6. 1. 2014   #5
-
0
-

Uzavrit... nakonec to bude vyreseno jinak

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.74.201.–
ench0
Stálý člen
6. 1. 2014   #6
-
0
-

 Uzavřít? No doufám že sem napíšeš jak jsi to vyřešil. 

Našel jsem si trochu času a tady máš jednoduchou verzi. Není tam nic ošetřeno. Ale pro začátek se máš od čeho odrazit.

<img src="<?php
    	$basePath = 'http://www.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/ov/aladin/results/public/meteogramy/data';
	$code = "310";
	$mdir = "http://www.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/ov/aladin/results/public/meteogramy/data/mdirs.txt?".time();
	$mdir_content = file_get_contents($mdir);
	$mdir_items = explode("\n", $mdir_content);
	$actualDir = array_shift($mdir_items);
	$imgSrc = sprintf("%s/%s/%s.png", $basePath, $actualDir, $code); 
	echo $imgSrc;
	?>" alt="Data pro Olomouc z CHMI">
Nahlásit jako SPAM
IP: 212.111.4.–
I programování je pudová záležitost. Buď to pude, nebo to nepude
remmidemmi0
Věrný člen
7. 1. 2014   #7
-
0
-

Amber, to jim chceš krást data? Jestlipak víš, že to je trestné?

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.20.–
Kubina
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
8. 1. 2014   #8
-
0
-

remmidemmi: samozřejmě záleží na co to použije a jak to použije. Doporučuji nejdřív juknout na licenci toho ústavu...

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.114.–
Amber
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
8. 1. 2014   #9
-
0
-

Trestne to neni, precti si prosim prvne podminky vyuziti jejich sluzeb ;)

Diky za reseni, vyresil jsem to podobne, vicemene jsem jen sepsal to co jsi mi poslal v prvni odpovedi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.74.201.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý