ATMEGA32U4 bootloader – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

ATMEGA32U4 bootloader – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.comATMEGA32U4 bootloader – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Protos0
Newbie
5. 1. 2014   #1
-
0
-

Dobrý den nemáte náhodou někdo originál bootloader mám v procesoru od andruino které nepoužívám a chtěl bych tam ten co je nahrán z výroby zkoušel jsem si objednat na farnellu nový procesor a oni mi napsaly že dodávka bude za 140 dní a na stránkách Atmelu jsem ho nenašel. děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 176.12.115.–
Vše co dělám hřeje.
Reklama
Reklama
Protos0
Newbie
5. 1. 2014   #2
-
0
-

Tak bootloader jsem našel na stránkách Atmelu google pomohl seznam mlčel.

prosím tedy o radu jak začít psát program v  AVR Studiu 6 abych ho mohl zapsat přes flip do procesoru ? děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 176.12.115.–
Vše co dělám hřeje.
hlucheucho+10
Posthunter
5. 1. 2014   #3
-
0
-

Asi jako s každým jiným IDE. A jinak k tomu potřebuješ datasheet procesoru a aspoň něco málo si najdi o Atmel Software Framework - ten obsahuje mnoho užitečného. Můžeš se inspirovat ukázkovými příklady, jsou součástí Atmel Studia.  Další informace najdeš v Application notes

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.95.60.–
Protos0
Newbie
5. 1. 2014   #4
-
0
-

#3 hlucheucho
Datasheet procesoru mám a dokonce mám napsaný kus programu pro komunikaci přes I2c s barometrem a naměřený data posílám přes UART, vše mi funguje když to nahraju přes SPI programátorem PRESTO ale přes USB a program Flip . neměl by překladač vědět že program začíná až za bootloaderem ??

Nahlásit jako SPAM
IP: 176.12.115.–
Vše co dělám hřeje.
hlucheucho+10
Posthunter
6. 1. 2014   #5
-
0
-

Nikdy se mi nestalo, že bych přepsal bootloader. Co jsem dělal pokusy s UC3A0512, programování přes USB se spouštělo z příkazové řádky s hromadou parametrů, FLIP to neumožňoval. Po problémech s překlepy jsem si celý příkaz vč. parametrů uložil do bat souboru. Doporučuji FAQ a Application Notes - je tam i povídání bootloaderu. Tam jsem tyto informace našel.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Protos0
Newbie
6. 1. 2014   #6
-
0
-

#5 hlucheucho
mě se taky bootloader nepřepsal jen program který nahrávám přes Flip se nespustí ale při programování přímo

bez boodladeru normálně běží. jdu pátrat jak to donutit k rozběhnutí. díky za snahu v datasheetu jsem to moc nepochopil a informace v angličtině mi moc nepomáhají .

Nahlásit jako SPAM
IP: 176.12.115.–
Vše co dělám hřeje.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Bootloader tutorial — založil tečka

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý