Záludný příklad na fork() – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Záludný příklad na fork() – C / C++ – Fórum – Programujte.comZáludný příklad na fork() – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Anonym
~ Anonymní uživatel
429 příspěvků
5. 1. 2014   #1
-
0
-

Zdarvím,

pomohli byste mi s jedním záludným příkladem na fork()? Je to spíš na zamyšlení. Příklad zní:

Co bude obsahovat výstupní soubor, jestliže vstupní soubor obsahuje znaky "1234"? Uveďte všechny možnosti.

int fdr, fdw;
char c;
main()
{
	fdr=open(„vstup“, O_RDONLY);
	fdw=open(„vystup“, O_WRONLY);
	fork();
	rw();
	exit(0);
}

rw()
{
	for(;;)
	{
	if (read(fdr,&c,1)!=1)
		return;
	write(fdw,&c,1);
	}
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 147.228.209.–
Reklama
Reklama
hlucheucho+10
Posthunter
6. 1. 2014   #2
-
0
-

Podle  http://www.pslib.cz/ke/Vytv%C3%A1%C5%99en%C3%AD_nov%C3%BDch_proces%C5%AF_v_jazyce_C  fork() není cyklus.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Anonym
~ Anonymní uživatel
429 příspěvků
6. 1. 2014   #3
-
0
-

#2 hlucheucho
A co to pro mě znamená? Já chápu fork() jako funkci pro rozdělení dílčího procesu na dva (vytvoření 2 potomků).

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.228.209.–
hlucheucho+10
Posthunter
6. 1. 2014   #4
-
0
-

Že by edit? Reagoval jsem na trochu jiný příspěvek.

Měl by vzniknout jeden potomek a tím pádem by k volání funkce rw() mělo dojít 2x. Vše, co jsem k této funkci našel, bylo o Unixových systémech, Windows to asi neznají.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
KIIV+42
God of flame
6. 1. 2014   #5
-
0
-

Vznika jen jeden potomek a rodic zustava taky (dostane od forku PID child procesu).. nejlepsi na tom je, ze maji stejne filedescriptory.

kazdopadne to neni moc peknej kod... tak jak je, nemuze jit zkompilovat

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 307 hostů

Podobná vlákna

Fork() (multiprocessing in c) — založil light_c_programator

Příklad v C++ — založil squirrel

Příklad — založil anonim

Příklad — založil Ovladač

C - příklad — založil Adam

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý