Předání proměné do include – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Předání proměné do include – PHP – Fórum – Programujte.comPředání proměné do include – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Pavelv0
Stálý člen
7. 1. 2014   #1
-
0
-

Zdravím,

nemohu přijít na to jak z hlavního souboru ve kterém mám proměnnou $data předat do dalšího souboru který volam přes include.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.79.110.–
Kubina
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
8. 1. 2014   #2
-
0
-

Čau,

pro řešení problému je potřeba znát kus kódu, kde to načítáš. Možná ti poradím doporučením k nastudování pojmu "globální proměnná".

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.114.–
Kit+15
Guru
8. 1. 2014   #3
-
0
-

#1 Pavelv
Nejlépe přes konstruktor.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Kit+15
Guru
8. 1. 2014   #4
-
0
-

#2 Kubina
Fuj, že se nestydíš. Globální proměnné se přece dávno nepoužívají.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Kubina
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
9. 1. 2014   #5
-
0
-

Ne nestydím...napadlo mě, že používá include ve funkci. Globální proměnnou jsem chtěl upozornit na následující rozdíl:

Obsah souboru data.php 

<?

$val = 2;

(zkusit změnit na $GLOBALS['val'] = 2)


Řešení 1: 

$val = 1;

include('data.php');

var_dump($val);

Řešení 2:

function LoadFile($fileName)
{
	include($fileName);
}

$val = 1;

LoadFile('data.php');

var_dump($val);

Myslíš, že kdo se bude ptát na takovou volovinu a ani neuvede příklad (což jednoznačně naznačuje, že se ptá prvně), tak používá něco jiného?

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.114.–
Kit+15
Guru
9. 1. 2014   #6
-
0
-

#5 Kubina
Pokud budeš začátečníka učit takové prasárny, tak to s programováním daleko nedotáhne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.151.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
9. 1. 2014   #7
-
0
-

Pokud pamatuju, tak v includech jsou promenne nadefinovane pred nim globalne videt.. to same, kdyz se nejaka globalni vytvrori uvnitr, tak je videt po include

jedine, kde nejsou globalni promenne explicitne videt, jsou funkce (kde se to musi pomoci global specifikovat)

(ale uz sem delsi dobu do php hrabat nemusel, tak se to mohlo i zmenit)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Kubina
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
9. 1. 2014   #8
-
0
-

Já ho to neučím :) Jen jsem napsal řešení jeho problému.

Mimochodem je to dobré vědět, protože ne všechny hodnoty bude v budoucnu předávat do objektů a zeptat se mě na podobnou věc někdo od fochu, tak ho vysměju a budu to považovat za vtip. Stejně jako $$val; 0 == 'text' a podobné blbosti. To prostě musí každý znát i když to nepoužívá.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.114.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Include do proměné — založil homelin

Proměné — založil roman.jaros

IF - podmínka v proměné — založil rycmond

Proměné v objektu — založil Kall_Ell

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý