Konstruktor z charu – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Konstruktor z charu – C / C++ – Fórum – Programujte.comKonstruktor z charu – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Spectrik0
Duch
9. 1. 2014   #1
-
0
-

Ahoj,

mám třídu TBod a má konstruktor z charu např.

TBod a("[12,25,35]");

jakým způsobem vytáhnu z toho řetězce ta čísla? Díky moc za případné rady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.181.142.–
Reklama
Reklama
hlucheucho+10
Posthunter
9. 1. 2014   #2
-
0
-

strtok a atoi, možná sscanf

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Radek Chalupa
~ Redaktor
0
Super člen
9. 1. 2014   #3
-
0
-

#1 Spectrik
Máš nějaký zvláštní důvod proč neudělat konstruktor s třemi int parametry? Předpokládám že např. budeš v nějakém cyklu vytvářet ty body a pak je převod z textu na čísla hodně zpomalujícím faktorem...

Radek Chalupa 
- vývoj software na zakázku 
- školení programování (C/C++, WinAPI, ATL, COM, ActiveX, C#, NET Framework, MFC) 
http://www.radekchalupa.cz

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.51.–
Spectrik0
Duch
9. 1. 2014   #4
-
0
-

#3 Radek Chalupa

Ano mám. vytvoření konstruktoru z charu totiž bývá často na závěrečné zkoušce z programování

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.181.142.–
hlucheucho+10
Posthunter
9. 1. 2014   #5
-
0
-

   

int x, y, z;
char symbol;
char *buffer;  //ukazatel na zdrojovy retezec, napr. "[12,25,35]"

sscanf(buffer, "%c%i%c%i%c%i", &symbol, &x, &symbol, &y, &symbol, &z);

Zkusil bych tohle. nevýhodou je, že ten vstupní řetězec musí být zadán bezchybně. 

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Spectrik0
Duch
9. 1. 2014   #6
-
0
-

#5 hlucheucho

jojo, před 5 minutama jsem na ten sscanf taky přišel a funguje parádně. díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.181.142.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 98 hostů

Podobná vlákna

Porovnání charů — založil Ivo

Konstanta charu... — založil Maty

Ukazatele na pole charů — založil garamond

Automatická deklarace charů — založil Sprinter

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý