Fopen, problém s echo – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Fopen, problém s echo – PHP – Fórum – Programujte.comFopen, problém s echo – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
tomick0
Duch
9. 1. 2014   #1
-
0
-

Dobrý večer, 

má problém, když přes fopen() načtu do proměnné nějakou hodnotu tak, když ji zadám samostatně tak normálně funguje, pokud ale zadám 2 různe fopen() a načtené z různých souborů do různých proměnných tak to prostě nejede.

Níže je zdroják osekaný od okolního html.

Díky za pomoc :)

<?  $ean = $_GET['ean'] ; // definuje zkrácou proměnou pro $ean 
$ean_cesta = "ean/".$ean ; // definuje cestu do proměné $ean_cesta ve formátu "ean/číslokódu"
$ean_cesta_1 = $ean_cesta."/" ; // definuje cestu do proměné $ean_cesta_1 ve formátu "ean/číslokódu/"?>

<? $fp = FOpen ($ean_cesta_1."nazev_vyrobku.txt", "r"); // otevře soubor pro čtení
$nazev_vyrobku = FRead ($fp, FileSize ($ean_cesta_1."nazev_vyrobku.txt")); // načte do proměnné $ obsah souboru 
FClose ($fp); // zavře soubor ?>

<? $fp2 = FOpen ($ean_cesta_1."nazev_vyrobku_zavorka.txt", "r"); // otevře soubor pro čtení
$nazev_vyrobku = FRead ($fp2, FileSize ($ean_cesta_1."nazev_vyrobku_zavorka.txt")); // načte do proměnné $ obsah souboru 
FClose ($fp2); // zavře soubor ?>
       <? echo $nazev_vyrobku; ?> <br /><br />
 <? echo $nazev_vyrobku_zavorka ;?>
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.0.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
9. 1. 2014   #2
-
+1
-
Zajímavé
Kit +

a z jakyho duvodu ti nefunguje  file_get_contents ?

+ kde jako naplnujes tu promennou $nazev_vyrobku_zavorka ?
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.93.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
tomick
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
9. 1. 2014   #3
-
0
-

Dekuju, já jedem úplně blbej, to je tim ctrl+c ctrl+v :) .. A co mas na mysli ti file_get_contents?? :) Díky

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.0.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
9. 1. 2014   #4
-
0
-

#3 tomick
to dela vse, co tu delas jedinym prikazem.. nacte to celej soubor do promenne (viz google)

EDIT: ale pokud se to snazis jen vypsat, tak by stacilo readfile .. to rovnou posle na vystup a ani echo neni potreba

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.93.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Kit+15
Guru
9. 1. 2014   #5
-
0
-

#3 tomick
Viz http://cz1.php.net/file_get_contents

Jsou tam i hezké příklady použití. Rozhodně doporučuji dávat této funkci přednost, podobně jako i funkci file_put_contents(). Tyto funkce jsou totiž na rozdíl od FOpen bezpečné - a také strašně jednoduché na používání.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
tomick0
Duch
10. 1. 2014   #6
-
0
-

Děkuju moc za rady .. použiju file_get_contents :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.0.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 19 hostů

Podobná vlákna

Problém se zápisem fopen — založil ProTom

Fopen — založil lolik

Fopen() — založil tomick

Problémy s fopen — založil tomj

Fopen - Kde je chyba?? — založil tomick

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý