Problém s načítáním ze souboru – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problém s načítáním ze souboru – PHP – Fórum – Programujte.comProblém s načítáním ze souboru – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Filip
~ Anonymní uživatel
121 příspěvků
10. 1. 2014   #1
-
0
-

Dobrý den začínám s php a chtěl jsem si vytvořit takovou blbost která bude načítat pomocí php data z nějakého souboru ale to se mi nemůže povést mohl by jste se prosím podívat a říct mi kde je problém

<html>
<head>
<title>slovicka_home</title>
</head>
<body id="page" bgcolor="#7acc94">
<div id="menu">
<ol><a href="index.html">home</a> <a href="edit.html">edit</a> <a href="test.html">test</a>
</div>
<div id="content">
<table border="1">
<?php
$slovicka = file_get_contents("slovicka.csv");
$datum = date("d");
for($i=0;i<(datum*3);i=i+3)
{
echo "<tr><td>$slovicka[$i]</td><td>$slovicka[$i+1]</td><td>$slovicka[$i+2]</td></tr>";
}
?>
</table>
</div>
</body>
</html>


děkuji moc Filip

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.118.–
Kit+15
Guru
10. 1. 2014   #2
-
0
-

#1 Filip
Zkus raději ta slovíčka místo do CSV uložit do INI, tedy do formátu:

file=soubor
directory=adresář
list=seznam
dictionary=slovník

Takový soubor se velmi snadno dá přečíst příkazem

<?php
$slovnik = parse_ini_file('slovnik.ini');
echo $slovnik['list'];

Tohle ti vypíše české slovo "seznam".

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Filip
~ Anonymní uživatel
121 příspěvků
10. 1. 2014   #3
-
0
-

díky moc zkusím to

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.118.–
Filip
~ Anonymní uživatel
121 příspěvků
10. 1. 2014   #4
-
0
-

tak bohužel to nefunguje fakt nevím jestli za to může můj pc ale to předtím jsem zkoušel i na jiném pc a nic :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.118.–
Kit+15
Guru
10. 1. 2014   #5
-
0
-

#3 Filip
Tohle je výpis z mé konzoly. Zkopíroval jsem do ni to, co jsem napsal v předchozím příspěvku. Funguje mi to. Asi něco děláš špatně. Znak "$" je systémová výzva, za ni jsem psal příkazy. 

$ cat >slovnik.ini
file=soubor
directory=adresář
list=seznam
dictionary=slovník
$ cat >slovnik.php
<?php
$slovnik = parse_ini_file('slovnik.ini');
echo $slovnik['list'];
$ php slovnik.php 
seznam
Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Filip
~ Anonymní uživatel
121 příspěvků
10. 1. 2014   #6
-
0
-

#5 Kit
tak teď úplně nerozumím tomu co je php a co html mohl by si prosim ten php kod dat do meho prvniho prispevku abych to pochopil?

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.118.–
Kit+15
Guru
10. 1. 2014   #7
-
0
-

#6 Filip

  • První řádek je příkaz pro Bash
  • Další 4 řádky se vloží do souboru slovnik.ini
  • Další řádek je opět příkaz pro Bash
  • Další 3 řádky se vloží do souboru slovnik.php
  • Další řádek je příkaz pro Bash, který spustí PHP se skriptem
  • Na posledním řádku je výstup

Není tam ani kousek HTML.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Filip
~ Anonymní uživatel
121 příspěvků
11. 1. 2014   #8
-
0
-

#7 Kit
v tom případě v tom ini souboru má být tohle:


file=soubor directory=adresář list=seznam dictionary=slovník
 

a v tom html tohle:

<?php
$slovnik = parse_ini_file('slovnik.ini');
echo $slovnik['list'];


a mělo by to vypsat ta slovicka ? jenom nechapu proc je v hranate zavorce list

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.118.–
Kit+15
Guru
11. 1. 2014   #9
-
0
-

#8 Filip
Zkus si do těch hranatých závorek dát jiné slovo ze slovníku, třeba "file" nebo "directory". Jsou to jen 4 anglická slovíčka. Můžeš si klidně přidat další.

Mezi slovíčky v souboru INI musí být odřádkování.

Všechna slovíčka si můžeš vypsat příkazem

<?php
var_dump($slovnik);
Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Filip
~ Anonymní uživatel
121 příspěvků
11. 1. 2014   #10
-
0
-

#9 Kit
mám soubor ini v něm ty slovicka a v te same slozce tuto html stranku ale nefunguje to :(

<html>
<head>
<title>vypis_slovicek</title>
</head>
<body>

<?php
$slovnik = parse_ini_file('slovicka.ini');
var_dump($slovnik);
?>

</body>
</html>
Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.118.–
Kit+15
Guru
11. 1. 2014   #11
-
0
-

#10 Filip
Tohle vypadá v pořádku. Máš ten INI ve stejném adresáři jako PHP? Skutečně se jmenuje "slovicka.ini"? Soubor "slovicka.ini.txt" to nebere a bývá to častá chyba. Co malá/velká písmena?

http://cz2.php.net/parse_ini_file

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Filip
~ Anonymní uživatel
121 příspěvků
11. 1. 2014   #12
-
0
-

#11 Kit
jo všechno je to spravne tak nevim

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.118.–
Kit+15
Guru
11. 1. 2014   #13
-
0
-

#12 Filip
Všechno je správně, takže to funguje. OK, není už co řešit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Filip
~ Anonymní uživatel
121 příspěvků
11. 1. 2014   #14
-
0
-

#13 Kit
tim spravne myslim jako ze se slovicka jmenujou slovicka a je to ve stejne slozce ale prad to nefunguje

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.118.–
Kit+15
Guru
11. 1. 2014   #15
-
0
-

#14 Filip
A přitom se to nemá jmenovat "slovicka", ale "slovicka.ini". A všechno musí být malými písmeny. A nesmí za tím být žádná přípona.

Kdybys sem dal výpis adresáře, tak bych ti to věřil, ale znám uživatele Windows až moc dobře. Mnozí ani neumí vypsat adresář se soubory a poslat ho do diskuzního fóra.

Prostě to máš blbě, ale protože ti do komplu nevidím, tak nevím, kde to máš blbě.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Filip
~ Anonymní uživatel
121 příspěvků
11. 1. 2014   #16
-
0
-

#15 Kit

 Volume in drive C has no label.
 Volume Serial Number is DE78-56C3

 Directory of C:\Users\Tlapa\Desktop\slovicka

11/01/2014  18:22    <DIR>          .
11/01/2014  18:22    <DIR>          ..
11/01/2014  18:07               160 index.html
11/01/2014  10:25                63 slovicka.ini
11/01/2014  18:22                 0 vypis.txt
               3 File(s)            223 bytes
               2 Dir(s)  51,986,325,504 bytes free

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.118.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
11. 1. 2014   #17
-
0
-

#16 Filip
První chyba je index.html, pokud jde o soubor, ve kterém je php skript, tak musí mít koncovku .php, tzn. index.php. A nestačí ho spustit v prohlížeči, ale musíš ho otevřít přes webserver, nař. si můžeš nainstalovat (pokud nemáš) wamp.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.39.170.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Filip
~ Anonymní uživatel
121 příspěvků
11. 1. 2014   #18
-
0
-

#17 z_moravec
aha tak to mi nikdo nerekl :D

btw muze to potom behat na linuxu ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.118.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
11. 1. 2014   #19
-
0
-

Na linuxu samozřejmě bez problémů.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.39.170.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Filip
~ Anonymní uživatel
121 příspěvků
11. 1. 2014   #20
-
0
-

#19 z_moravec
díkes ale jak to mám spustit přes ten wamp open with > wamp server tam není tak nevim

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.118.–
Kit+15
Guru
11. 1. 2014   #21
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

Problém s načítáním webu — založil jAkErCZ

Problem s načítáním znaku — založil ccccdddd

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý