Práce se zlomky – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Práce se zlomky – C / C++ – Fórum – Programujte.comPráce se zlomky – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Peca140
Duch
13. 1. 2014   #1
-
0
-

Zdravím jsem začátečník a nemůžu přijít na to jak ve visual studiu načíst zlomky a seřadit je podle veliskosti? Poradí někdo prosím vás Děkuji předem

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.244.–
Reklama
Reklama
hlucheucho+10
Posthunter
13. 1. 2014   #2
-
0
-

Zlomek jde načíst do struktury jako čitatel a jmenovatel. Jako "user friendly" by možná bylo lepší nechat uživatele zadat řetězec a z něj čitatele a jmenovatele načíst - oddělovač je / (lomítko). Použil bych asi datový typy float. Pak bych provedl dělení - vznikne desetinné číslo a ty seřadíš. Takže potřebuješ:

1. strukturu se 3 položkami - čitatel, jmenovatel a podíl
2. pole výše uvedených struktur velké tak aby se do něj vešly zlomky, které máš seřadit

Musíš řadit celé pole, tedy přesouvat celé prvky pole. Nebo mít ukazatele na prvky v poli a poskládat do pořadí ukazatele abys prvky přečetl seřazeně.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.95.60.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 88 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý