\ – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

\ – PHP – Fórum – Programujte.com\ – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
17. 1. 2007   #1
-
0
-

daji se rekneme uvozovky napsat tak, aby si pred ne php nesoupnul zeptne lomitko???

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Zdeněk Večeřa
~ Korektor
0
Grafoman
17. 1. 2007   #2
-
0
-

Dohledej si v dokumentaci na www.php.cz direktivu magic_quotes_gpc, případně pro lepší pochopení funkce addslashes či stripslashes

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.devtea.cz | zdenekvecera.cz | @ZdenekVecera
Redaktor Programujte.com a Živě.cz
17. 1. 2007   #3
-
0
-

takhle jsem to nemyslel.. mam nejaky editbox a chci do nej napsat uvozovky tak, aby se pred ne po odeslani nestrcilo \??? Jde to??

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prog.0
Věrný člen
18. 1. 2007   #4
-
0
-

To Zelenáč:

Zdeny píše:#
# Dohledej si v dokumentaci na www.php.cz direktivu magic_quotes_gpc, případně pro lepší pochopení funkce addslashes či stripslashes

...keby si to pozrel, tak sa tak blbo nepytas :ms_0892:


Ak je magic_quotes_gpc v konfiguracii php zapnuta, tak php pred vsetky "nebezpecne" znaky (ako napr uvodzovky) v prijatych premennych dava spatne lomitko (je to umysel, nie chyba).

Ak lomitka nechces, mozes spravit to, ze otvoris php.ini a zmenis magic_quotes_gpc = On na magic_quotes_gpc = Off. Tym vsak zmenis nastavenie pre vsetky scripty ktore mozu byt na povodnom nastaveni zavisle a tak prestanu fungovat ako maju...


[podtrzene]rozumnejsia moznost:[/podtrzene]
Mas premennu, o ktorej vies, ze do nej boli phpckom lomitka automaticky pridane a chces ich dat prec:
$text = StripSlashes($text); // odstrani spatne lomitka

$text = AddSlashes($text); // prida lomitka


Ak chces pisat scripty nezavisle na konfiguracii, to znamena, ze nevies ci je magic_quotes_gpc on alebo off, tak za behu scriptu sa to da zistit funkciou get_magic_quotes_gpc();

priklad: do premennej $text sa ulozia data bez spatnych lomitok


$text = IsSet($_REQUEST["text"]) ? (get_magic_quotes_gpc() ? StripSlashes($_REQUEST["text"]) : $_REQUEST["text"]) : "";



[podtrzene]Chech this out:[/podtrzene]

http://www.php.net/manual/security.magicquotes.php
http://www.php.net/manual/security.magicquotes.php#61188
http://www.php.net/get_magic_quotes_gpc
http://www.php.net/addslashes
http://www.php.net/stripslashes

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prog.
18. 1. 2007   #5
-
0
-

Stacilo snad rici "ne" :-P
Moc diky ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 41 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý