Začátky programování složitějších věcí (aplikace atp.) – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Začátky programování složitějších věcí (aplikace atp.) – C / C++ – Fórum – Programujte.comZačátky programování složitějších věcí (aplikace atp.) – C / C++ – Fórum – Programujte.com

Mildas0
Duch
16. 1. 2014   #1
-
0
-

Zdravím, netuším, jestli píšu do správné sekce, sám jsem nevěděl kam psát, ale C++ k tomu má asi nejblíž.

Jsem studet posledního ročníku střední školy a něco málo přes 2roky se učíme pascal. Nějaké ty základy mám, ponětí o tom, co jak má fungovat mám, ale jsou to jen hrubé základy.

Chtěl bych se posunout někam dál, už vytvořit něco, co bude mít hlubší význam, než nějaké šifrování/dešifrování texťáků atp., ale netuším vůbec jak, co na to, jestli se pustit do C++ nebo něčeho jiného, kde najít základy, jestli si půjčit nějakou literaturu nebo pročítat internet(toho bych se bál, protože občas na internetu jsou opravdu bludy).

A zajímalo by mě, jestli by se dalo dostat na nějakou úroveň, ze které bych mohl dělat něco, z čeho bych si přivydělal. Moc o tom představu nemám, ale jestli jsou např. nějaké projekty, do kterých bych se mohl přidat, něco sepsat, poslat jim to nebo něco v tomto stylu, za co bych mohl dostat nějakou korunu, ale hlavně se při tomto vývoji přiučit od chytřejších lidí, kteří jsou v IT oboru zběhlí.

Je toho dost, ale tak snad se někdo najde, kdo by mi byl schopný odpovědět na moje otázky. Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.74.–
Kenvelo+2
Super člen
16. 1. 2014   #2
-
0
-

#1 Mildas
C++ není určitě špatná volba.. a já ti jí určitě můžu doporučit. Říká se, že C++ jako první jazyk není nejideálnější ale já sem trošku proti tomuto názoru .. Po absolvování C++ pochopíš skoro každý programovací jazyk.  

S učením můžeš začít zde na stránkách kde je celkem dobře k pochopení tutoriál a jinak bych ti mohl doporučit 

Mistrovství v C++  - v cz a najdeš jí na uložtu v pdf. Aktuálnější vydání této knihy sem viděl v knihovně

C++ za 21 dní - Taky není špatná kniha 

a pokud ti nevadí angličtina tak osobně můžu doporučit 

c++ primer 5th edition - též najdeš na internetu v PDF

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.211.–
Díky bohu, že počítače vymysleli muži. Kdyby to byly ženy, tak binární soustavu reprezentují jedničky, nuly a "možná"
Mildas0
Duch
16. 1. 2014   #3
-
0
-

No jak jsem psal, něco už jsem dělal v pascalu, tak úplný začátečním nejsem, ale v C++ jo.

Každopádně hledal jsem na uloz.to to Mistrovství v C++, ale nic jsem nenašel, jen pár pdf s OOP nebo netak, tak asi zkusím tutoriál, co je tady na stránkách popř. se pokouknu po C++ za 21dní a uvidím.

Nahlásit jako SPAM
17. 1. 2014   #4
-
0
-

Pokud chceš stavět na tom, co ses naučil v Pascalu, doporučuji Delphi. Problém bude asi se získáním IDE - většina licencí Delphi je placená. Naproti tomu Delphi a C++ Builder nabízejí i možnost vývoje mobilních aplikací.  Pokud se chceš zaměřit na low level a jednočipy, C/C++ bude asi vhodnější.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
17. 1. 2014   #5
-
0
-

#4 hlucheucho
zase tak velkej problem s IDE neni, pokud se spokoji s Lazarusem.. (coz je Free Pacal s IDE)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
17. 1. 2014   #6
-
0
-

Pokud by chtěl "jít s dobou", asi by se měl zaměřit na mobilní aplikace.

hu

Nahlásit jako SPAM
Mildas0
Duch
18. 1. 2014   #7
-
0
-

Tak mobilní aplikace by asi byli fajn, ale pořád netuším, co a jak to funguje. Jasně, něco asi sepíšu v C++, ale co pak? V pascalu jsme dělali úkoly možná tak že to napíše: zadej tohle, zadej tamto,pak se to spustí, vykoná se nějaká činnost, vyleze výsledek a konec. Pokud chci znova, tak musím znova přes pascal, zadávat nějaké informace pro běh atd.

Nahlásit jako SPAM
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
18. 1. 2014   #8
-
0
-

#7 Mildas

Tak mobilní aplikace by asi byli fajn, ale pořád netuším, co a jak to funguje.

Vzhledem k tomu, že o tom nevíš nic, tak nejdůležitější je pro tebe jen jedna věc: jestli to opravdu chceš. Pokud je odpověď ano, tak ti nic nebrání - prostě začni a na to jak to funguje přijdeš v běhu...

Svět mobilních aplikací má opravdu budoucnost, takže tudy určitě vede cesta.

Počítej s tím, že pokud tě to opravdu chytne, věnuješ tomu každou volnou chvilku a může to trvat hodně dlouho, než do toho pronikneš...

Vzpomínám si, když jsem dělal na diplomce, tak jsem ráno rozlepil oči a už se natahoval po vypínači na PC, protože mi v hlavě šrotovaly nápady a musely ven... Teprve až hlad kolem poledne mě donutil konečně snídat...

Důležitý je taky kvalitní zdroj informací, který já jsem neměl, takže některé věci jsem dělal zbytečně složitě - s tím taky počítej, že se může stát, že něco "doděláš" a pak zjistíš, že bude lepší to udělat celé znovu a lépe...

Dnes už máš informací na internetu dost, tak se prostě rozhodni a začni...

Když se někde zasekneš, ptej se... je tu spousta lidí, co poradí...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.43.–
20. 1. 2014   #9
-
0
-

Jinak řečeno, každá vaše školní úloha měla interakci s okolím - získat vstupní data a předat výsledek. Tak je to u každé aplikace. Dále školní úloha měla vstup zpracovat podle daných pravidel - algoritmus. I to má každá aplikace.  Na školních úlohách mi vždycky vadilo, že nebylo na první pohled vidět, k čemu je to dobré.

Praktická aplikace může vypadat třeba takto:
V pravidelných intervalech změř teplotu a tlak v systému a ty spolu s časem měření ulož do .csv souboru. Interval zadá uživatel. Současně zobrazuj okamžité hodnoty teploty a tlaku na monitoru. K počítači je připojen ADC 24 bitů pro měření teploty a tlaku. ...Dále by následovala specifikace termočlánku a měrky tlaku...

Je to hodně podobné školní úloze čti vstupní soubor, něco z toho spočítej a zapiš do výstupního souboru. Výsledkem takové aplikace jsou hodnoty naměřené při experimentu v laboratoři.

hu

Nahlásit jako SPAM
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 36 hostů

Moderátoři diskuze

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý