String s pevnou delkou – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

String s pevnou delkou – Visual Basic – Fórum – Programujte.comString s pevnou delkou – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Falta
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
20. 1. 2014   #1
-
0
-

Ahoj,
jak se dá deklarovat string pevné délky, třeba 8 znaků.
Dřív u starých visual basiců, nebo i ve VBA v excelu to bylo takhle:

Dim Cas as String * 8

To se pak dalo využít třeba do struktury záznamu

Public Type NamerRecord ' Create user-defined type.
          cas As String * 8
          mdat() As Single ' Definuje dynamicke pole nasnimanych hodnot
End Type

Dík za nakopnutí, přecházím na Visual Basic 2013

Dalibor.
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.165.212.–
Reklama
Reklama
Falta
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
20. 1. 2014   #2
-
0
-

#1 Falta
Tak už to mám:

Structure Person
    <VBFixedString(30)> Dim Name As String
    Dim ID As Integer
End Structure
Public Sub ExampleMethod()
    ' Count 30 for the string, plus 4 for the integer.
    FileOpen(1, "TESTFILE", OpenMode.Random, , , 34)
    ' Close before reopening in another mode.
    FileClose(1)
End Sub

 

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.165.212.–
Falta
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
21. 1. 2014   #3
-
0
-

Ahoj,
nevěděl by někdo, jak se dá ukládat do random filu struktura se stringem pevné délky a polem definovaným dynamicky? Jde to teď vůbec?
Nějak takto by to fungovalo ve starém VB, jenom místo structure by byl Record a místo FileGet Get:

Structure Soubor_mereni
<VBFixedString(8)> Dim FirstName As String
Dim vata1 As Byte
Dim vata2 As Byte
Dim mval() As Single
Dim vata3 As Byte
Dim vata4 As Byte
Dim mfyz() As Single
End Structure

---

ReDim namer.mval(pocetmist - 1)
ReDim namer.mfyz(pocetmist - 1)
delkanamer = 8 + 2 + 2 + 2 * (2 + 1 * 8 + (pocetmist) * 4) 's vatou na singly
FileOpen(2, "d:\soubor.dat", OpenMode.Random, , , delkanamer)
For i = 1 To pocetmist - 1
FileGet(2, namer, delkanamer)
FileGet(2, namer, i)
DataGridView1(6, i - 1).Value = namer.mfyz(i - 1)
Next i
FileClose(2)

---

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.165.212.–
pee-jay_cz0
Návštěvník
21. 1. 2014   #4
-
0
-

A proč random file? Máš něco proti BINARY?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.129.136.–
Falta
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
23. 1. 2014   #5
-
0
-

#4 pee-jay_cz
Ani ne, ale potřebuju číst už hotové soubory s uvedenou strukturou, jak jsem popsal. Práce s recordama byla fajn easy, můžu se jednoduše zapíchnout seekem kamkoli a počítat v cyklech nad polema dopředu, dozadu, dělat grafy od-do a když to budu číst binary, tak to zase budu muset stejně nějak rozsekávat do proměnných, no nevím..

Když to šlo jednoduše ve VB4 až 6, tak to přece musí jít i tady??? Věci se přece vylepšují...

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.200.–
pee-jay_cz0
Návštěvník
23. 1. 2014   #6
-
0
-

O otravnosti stringů ve VB by to bylo nadlouho.

 VB 2013 neznám, ale zdá se, že deklarace stringu s pevnou délkou je stejná jako ve VB6.

Dim MyString as String * 8


link: http://www.vbtutor.net/…d-constants/

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.129.136.–
pee-jay_cz0
Návštěvník
24. 1. 2014   #7
-
0
-

pardon, jsem si nevsim, ze tohle uz si vyresil. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.129.136.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

String to hex ebo Byte()"string" — založil Roman Uherek

String — založil zonda

String — založil RePRO

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý