Jednoduchá aplikace, který jazyk? – Funkcionální programování – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jednoduchá aplikace, který jazyk? – Funkcionální programování – Fórum – Programujte.comJednoduchá aplikace, který jazyk? – Funkcionální programování – Fórum – Programujte.com

 

Robin Nemeth
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
22. 1. 2014   #1
-
0
-

Zdravím,

chtěl bych si naprogramovat jednoduchou aplikaci a zároveň se tím naučit (haha) programovat. Akorát nevím, který jazyk zvolit.

Aplikace vysvětlena polopatě:

Okno, kde je napsaný text, případně vložené video/obrázek. Je tam možnost klikat na tlačítka, které zobrazí jiný text/multimédia. Dále textové pole do kterých můžu vepsat svoje poznámky a pak je kdykoliv zobrazit.
Později třeba přidat možnost nějákého registračního kódu, ale to zatím neřešit.

Mám povědomí o html a css, ale to mi tady moc nepomůže, takže který jazyk vybrat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.95.33.–
RomanZ
~ Anonymní uživatel
272 příspěvků
22. 1. 2014   #2
-
0
-

Nevím, jestli to chceš opravdu dělat funkcionálním programováním. Pokud je dotaz zařazen v této sekci jen proto, že jsi nevěděl kam ho dát, tak:

http://www.devbook.cz/

Nahoře na té stránce je menu s jazyky (Programování - C#, Java, VB, C, Delphi), tak si některý vyber. Jsou tam tutoriály popisující problematiku úplně od začátku - jak získat a rozchodit prostředí, jak napsat jednoduchou aplikaci, jak přidat tlačítka... V příkladech tam určitě najdeš postup, jak udělat takovou aplikaci, jakou popisuješ.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.60.–
Kowalsky950
Stálý člen
22. 1. 2014   #3
-
0
-

#1 Robin Nemeth
Jinak konrkténí jazyk si musíš vybrat sám. Ve všech jazycích jde dělat vše ;-) (tedy skoro ;-)) Pokud chceš programovat pro Win, doporučuji C#, pokud i pro linux, tak spíš Javu nebo Python, pokud kladeš důraz spíš na výkon a spolehlivost, doporučoval bych C++. Pokud se chceš hrabat opravdu hluboko v systému (viry / antiviry), potom ASM. Výběr je na tobě, ale doporučoval bych začít s konzolí, až poté přejít na okení aplikace. Naučíš se první syntaxi jazyka a potom už můžeš dělat co tě jen napadne ;-)
A abys nebyl překvapen, programování se od HTML a CSS hoodně liší ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.114.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý