Ověřování formuláře – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Ověřování formuláře – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comOvěřování formuláře – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Eddie
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
22. 1. 2014   #1
-
0
-

 Mám menší problém s ověřením formuláře, script se vůbec nezapne, přitom jine formuláře kontroluju stejně a funguje to, nevíte kde by mohla být chyba?

<script text/javascript>
      function validateForm(e) {
      var x=e.target["hesloStare"].value;
      var a=e.target["heslo1"].value;
      var b=e.target["heslo2"].value;
      var c=e.target["jmeno"].value;
      var d=e.target["prijmeni"].value;
      var e=e.target["login"].value;
      var f=e.target["mail"].value;

      if (c == null || c == "" || d == null || d == "" || e == null || e == "" || f == null || f == "" || a == null || a == "" || b == null || b == "" || x == null || x == "") {
          alert("Nejsou vyplněny všechny povinné údaje");
        return false;
        }
        if ( a != b)  {
          alert ("Hesla se neshodjí");
          return false;
        }   
</script>
<form onsubmit="return validateForm(event);" action="zpracuj_udaje.php" method="post">
    <input type="hidden" name="idu" value="'.$_SESSION['UserId'].'"/>
    <input type="hidden" name="akce" value="zmenitUdaje"/>
    <input type="text" name="jmeno" maxlength="32" value="'.$Vysledek['jmeno'].'"/><strong>*Jméno</strong> <br/>
    <input type="text" name="prijmeni" maxlength="32" value="'.$Vysledek['prijmeni'].'"/> <strong>*Příjmení</strong> <br/>
    <input type="password" name="hesloStare" maxlength="32"/><strong>*Staré heslo</strong> <br/>
    <input type="password" name="heslo1" maxlength="32"/><strong>Nové heslo</strong> <br/>
    <input type="password" name="heslo2" maxlength="32"/><strong>Nové heslo znovu </strong><br/>
    <input type="text" name="mail" maxlength="64"/ value="'.$Vysledek['mail'].'"><strong>*Email</strong><br/>
    <input type="text" name="web" value="http://" maxlength="128" value="'.$Vysledek['web'].'"/>Web<br/>
    <input type="submit" name="send" id="odeslat" value="Ulož"/>
</form>
Nahlásit jako SPAM
IP: 46.183.64.–
peter
~ Anonymní uživatel
3985 příspěvků
23. 1. 2014   #2
-
0
-

PHP kod se v prohlizeci neda spustit. Dej sem html kod z prohlizece (zobrazit zdrojovy kod stranky) ne zdrojovy kod php.

Pokud se to nespusti, pak nejspis je problem s js a chybu najdes v chybove konzoli prohlizece, ve FF je to ctrl+shif+j, das refresh stranky pres f5 a naskacou tam chyby. Neni mi jasne, proc pouzivas event, s tim muzou byt problemy v ie, protoze neresis cross-browser zapist. ja bych pouzit this.form a pak misto e.target by zbylo e.
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:400:0:5efe:...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý