Jak postavit graficky složitější aplikaci? – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Jak postavit graficky složitější aplikaci? – Delphi – Fórum – Programujte.comJak postavit graficky složitější aplikaci? – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
BDS+2
Věrný člen
23. 1. 2014   #1
-
0
-

Zdravím, FL Studio je podle všeho založeno na WinApi a vytvořeno v Delphi, proto se ptám zde. Potřeboval bych vytvořit aplikaci, která bude ve výsledku pracovat podobně jako aplikace na tomto videu:

http://www.youtube.com/watch?v=67wmcgMVu1w

Jak podle vás je tato aplikace řešena? Zajímá mě především grafika aplikace.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.83.–
Visual Studio C/C#/C++
(pouze samouk)
Reklama
Reklama
mjseven0
Návštěvník
24. 1. 2014   #2
-
0
-

Co se GUI týče tak Delphi verze XE2 a novější na to můžeš jít buď přes FireMonkey (multiplatformni vektorová knihovna pro GUI) nebo přes stylování prvků VCL knihovny.
Pro starší verze Delphi (7 - XE) bych se podíval po sadě komponent pro skinování (např. http://www.alphaskins.com/
Plus samozřejmě by jsi si musel pro některé věci napsat svoje vykreslování.
Nicméně v první řadě bych se v návrhu aplikace zaměřil na funkční jádro aplikace a finální GUI řešil až později.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.113.32.–
BDS+2
Věrný člen
26. 1. 2014   #3
-
0
-

#2 mjseven
Ano, pro většinu toho co potřebuji, budu muset opravdu napsat vlastní vykreslování, v tom problém není. Nechci ani tvořit aplikaci pro práci se zvukem, půjde o editor pro nastavení k určitému zařízení, takže většina standardních komponent mi je k ničemu. 

Vypadá to tak, že případě FL Studia je ve skutečnosti spuštěno mnoho oken a každé v novém vlákně. (Na výše uvedeném videu je jich minimálně 7.) Stejně tak, to nejspíš bylo i u starších verzí aplikace, ty musely být vytvořeny maximálně v Delphi 7.

Napadá vás, ještě jiný způsob, jak by to mohlo být řešeno?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.83.–
Visual Studio C/C#/C++
(pouze samouk)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý