Velké počáteční písmeno – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Velké počáteční písmeno – Java – Fórum – Programujte.comVelké počáteční písmeno – Java – Fórum – Programujte.com

 

Guru12
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
26. 1. 2014   #1
-
0
-

Ahoj,
Jsem začátečník a bohužel jsem dostal zadání na vytvoření programu se kterým si nevím vůbec rady a proto bych vás chtěl požádat o pomoc.

Program má přečíst vstupní textový soubor a následně z něj vytvořit nový výstupní textový soubor s tím, že změní počáteční písmena všech slov na velká.
Předem děkuji za vaši pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.210.–
Kit+15
Guru
26. 1. 2014   #2
-
0
-

#1 Guru12
A co ti na tom programu nefunguje?

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Guru12
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
26. 1. 2014   #3
-
0
-

Bohužel vůbec nevím jak ten program dát dohromady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.210.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
26. 1. 2014   #4
-
0
-

#3 Guru12
Jak ho dát dohromady? Snadno...

  1. Navrhneš algoritmus (třeba si ho nakreslíš jako vývojový diagram)
  2. Napíšeš zdrojové texty
  3. Přeložíš je do pseudokódu
  4. Spojíš je do výsledného balíčku pro cílový operační systém

A je to :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.43.–
Guru12
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
26. 1. 2014   #5
-
0
-

No snado asi jak pro koho. Jak jsem psal jsem začátečník a prakticky se v jave nevyznám. Povedlo se mi dát dohromady akorát to, že mi to přeloží jenom jedno slovo a to pouze v programu. Nevím jak využít textové soubory.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.210.–
Flowy0
Věrný člen
26. 1. 2014   #6
-
0
-

ako vidis ... kym si zaciatocnik tak to pojde velmi tazko ... asi bude najlepsie precitat si nejake navody ktore si pravdepodobne dostal predtym ako si dostal zadanie ulohy a pokusit sa zvladnut danu ulohu ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.43.–
https://github.com/Flowy
Guru12
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
26. 1. 2014   #7
-
0
-

Podklady které mám k dispozici jsem si samozřejmě přečetl bohužel ani v jednom není to co já potřebuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.210.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
26. 1. 2014   #8
-
0
-

#7 Guru12
http://www.strejda-google.cz/#java+read+from+file+example

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
Flowy0
Věrný člen
26. 1. 2014   #9
-
0
-

nejak si neviem predstavit ako by existoval ucitel ktory by chcel od ziakov viac ako su schopny spravit cize sa da celkom realne predpokladat ze si vynimka ... asi by si mal tomu venovat viac casu alebo sa zmierit s tym ze nebudes vediet to co je cielom predmetu (a s urcitou pravdepodobnostou teda ani nespravis predmet)

a tiez ti odporucam naucit sa sformulovat do kratkej vety to co chces (cize najst dovod problemu) ... v tom pripade ti dost casto moze pomoct vyhladavac

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.43.–
https://github.com/Flowy
Guru12
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
26. 1. 2014   #10
-
0
-

 Program jsem dal dohromady, ale chtěl bych vás požádat jestli byste mi někdo nepomohl s výjimkami. Potřebuju aby mi to když nevyplním jméno souboru napsalo "Vyplňte jméno souboru".

public static void main(String[] args)throws IOException
        {
		  Scanner ctenitextsouboru= new Scanner(System.in);
		  
		  System.out.print("Vložte jméno prvního souboru: ");
		  String jmeno1txt = ctenitextsouboru.nextLine();
		  System.out.print("Vložte jméno druhého souboru: ");
		  String jmeno2txt= ctenitextsouboru.nextLine();
                  
		  File mujtxt =new File(jmeno1txt);
                  PrintWriter outputFile;
      try (Scanner inputFile = new Scanner(mujtxt)) {
          outputFile = new PrintWriter(jmeno2txt);
          while (inputFile.hasNextLine())
          {
              String fileRead = inputFile.nextLine();
              String upperFileinput = fileRead.substring(0,1).toUpperCase()+fileRead.substring(1, fileRead.length());
              outputFile.println(upperFileinput);
              
              
          }
      }
			outputFile.close();
}
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.210.–
Flowy0
Věrný člen
26. 1. 2014   #11
-
0
-

   

do {
System.out.print("Vložte jméno prvního souboru: ");
		  String jmeno1txt = ctenitextsouboru.nextLine();
		  System.out.print("Vložte jméno druhého souboru: ");
		  String jmeno2txt= ctenitextsouboru.nextLine();
} while (jmeno1txt == "" || jmeno2txt == "")
Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.43.–
https://github.com/Flowy
Guru12
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
26. 1. 2014   #12
-
0
-

#11 Flowy
Píše mi to, že nemůže najít ty dvě proměnný.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.210.–
Flowy0
Věrný člen
26. 1. 2014   #13
-
0
-

aha ...

String jmeno1txt = "", jmeno2txt = "";

while (jmeno1txt == "" || jmeno2txt == "") { System.out.print("Vložte jméno prvního souboru: "); jmeno1txt = ctenitextsouboru.nextLine(); System.out.print("Vložte jméno druhého souboru: "); jmeno2txt= ctenitextsouboru.nextLine(); } 
Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.43.–
https://github.com/Flowy
Guru12
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
26. 1. 2014   #14
-
0
-

#13 Flowy

Pokud nevyplním jména souborů tak mi netbeans vypíše toto:


Exception in thread "main" java.io.FileNotFoundException:  (No such file or directory)
    at java.io.FileInputStream.open(Native Method)
    at java.io.FileInputStream.<init>(FileInputStream.java:146)
    at java.util.Scanner.<init>(Scanner.java:656)
    at semestralka.Semestralka.main(Semestralka.java:36)
Java Result: 1

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.210.–
Flowy0
Věrný člen
26. 1. 2014   #15
-
0
-

   

File jmeno1txt, jmeno2txt;

do { 
	System.out.print("Vložte jméno prvního souboru: "); 
	jmeno1txt = new File(ctenitextsouboru.nextLine());
	System.out.print("Vložte jméno druhého souboru: ");
	jmeno2txt= new File(ctenitextsouboru.nextLine()); 
} while (!jmeno1txt.exists() || !jmeno2txt.exists());
Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.43.–
https://github.com/Flowy
Guru12
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
26. 1. 2014   #16
-
0
-

#15 Flowy
Teď momentálně nefunguje tento řádek:

File mujtxt = new File(jmeno1txt);

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.210.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý