Vlastní jQuery plugin - ukládání hodnot – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Vlastní jQuery plugin - ukládání hodnot – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comVlastní jQuery plugin - ukládání hodnot – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
27. 1. 2014   #1
-
0
-

Ahoj,

mam velký problém při vytváření vlastního pluginu. Chtěl bych se pokusit o vlastní progressbar, aby měl nějaké defaultní hodnoty a poté aby mu šlo nastavovat hodnota a aby jí také vracel. A to se mi nedaří.

 Ukazu kod:

<!DOCTYPE html>
<html>
  <head> 
    <meta charset="UTF-8"> 
    <script src="http://code.jquery.com/jquery-1.10.2.min.js"></script> 
    <script src="jquery.progressbar.js"></script>
  
    <style>
      #progressbar {
         width: 400px;
         height: 35px;
         border: 1px solid black;
      }    
    </style>
  
    <script>
       $(document).ready(function(){
          
          var progressObj;
          
          var progressbar_option = {
             progressColor: "red"
          }
          
          progressObj = $("#progressbar").progressbar(progressbar_option);
          
          alert(progressObj.value);
          
       });
    </script>
  
    <title> Progressbar </title>
  </head>
  <body>
  
    <div id="progressbar"></div>
  
  </body>
</html>
(function ( $ ) {
        
          $.fn.progressbar = function( options ) {
            
            var settings = $.extend(
            {
              progressColor: "blue",
              progressValue: 0
              
            }, options );
                  
            $(this).data('progressColor', settings.progressColor);
            $(this).data('progressValue', settings.progressValue);

            return (this);
          
          };

          $.fn.progressbar.value =  function() {
            return $(this).data('progressValue');        
          }

}( jQuery )); 


A právě když chci vypsat value do alertu tak mam vždy undefined. Neví někdo prosím co s tim. Jen pro objasnění: Měl jsem ambici mít tu "property" value aspoň trošku podobnou jako to funguje v .NETu. Čili když value něco přirazuju tak se nastaví a když jí nic nepřiřazuju tak mi vrátí hodnotu. Ale zasekl jsem se již u vracení hodnoty.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.122.223.–
Reklama
Reklama
Řešení
28. 1. 2014   #2
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

#1 jerkyrama
Tak uz mi to pomohl vyresit kamarad se Seznamu :D

V ty metode toho pluginu mam navic progressbar a v html mi chybeji zavorky

<!DOCTYPE html>
<html>
  <head> 
    <meta charset="UTF-8"> 
    <script src="http://code.jquery.com/jquery-1.10.2.min.js"></script> 
    <script src="jquery.progressbar.js"></script>
  
    <style>
      #progressbar {
         width: 400px;
         height: 35px;
         border: 1px solid black;
      }    
    </style>
  
    <script>
       $(document).ready(function(){
          
          var progressObj;
          
          var progressbar_option = {
             progressColor: "red"
          }
          
          progressObj = $("#progressbar").progressbar(progressbar_option);
          
          alert(progressObj.value());
          
       });
    </script>
  
    <title> Progressbar </title>
  </head>
  <body>
  
    <div id="progressbar"></div>
  
  </body>
</html>
(function ( $ ) {
        
          $.fn.progressbar = function( options ) {
            
            var settings = $.extend(
            {
              progressColor: "blue",
              progressValue: 0
              
            }, options );
                  
            $(this).data('progressColor', settings.progressColor);
            $(this).data('progressValue', settings.progressValue);

            return (this);
          
          };

          $.fn.value =  function() {
            return $(this).data('progressValue');        
          }

}( jQuery )); 
Nahlásit jako SPAM
IP: 195.122.223.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý