Výčetka platidel( problém s načtením hodnot do vstupního souboru) – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Výčetka platidel( problém s načtením hodnot do vstupního souboru) – Java – Fórum – Programujte.comVýčetka platidel( problém s načtením hodnot do vstupního souboru) – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
gorlash
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
28. 1. 2014   #1
-
0
-

Zdar mám problém s načtením bankovek do vstupního souboru a následné vypsání do výstupního souboru, samotná výčetka mi funguje. Přiložím kód



package vycetka;

import java.io.*;
import java.util.*; 


        

public class Vycetka {
    
    ArrayList<ArrayList<Double>> values;
    
    public static void main(String[] args) {
      
        
        Vycetka vycetka = new Vycetka(15150);
	vycetka.rozdel();
	System.out.println(vycetka.vysledek()); 
	
        
    }
    public Vycetka()
    {
        this.values = new ArrayList<>();
    }
    
    public void readInput(String inputFile) throws IOException
    {   BufferedReader br = null;
        
        br = new BufferedReader(new FileReader(inputFile));
        
        String line;
        int i  = 0;
     
        
        while((line = br.readLine()) !=null && line.length() !=0 )
        {
            Scanner sc = new Scanner(line);
            this.values.add(new ArrayList<Double> ());
            
            while (sc.hasNextDouble())
                this.values.get(i).add(sc.nextDouble());
                    
            
                i++;
                    
        }
    }
      int [] bankovky = {5000,2000,1000,500,200,100,50,20,10,5,2,1};
      int [] pocitaniBankovek = new int [bankovky.length];
      int hodnotaRozdeleni = 0;
      int zbytek = 0;
      
      public Vycetka (int hodnotaRozdeleni){
          this.hodnotaRozdeleni = hodnotaRozdeleni;
           }
      public Vycetka (int hodnotaRozdeleni, int [] bankovky){
          this.bankovky = bankovky;
          pocitaniBankovek = new int [bankovky.length];
          this.hodnotaRozdeleni = hodnotaRozdeleni;
          
           }
      
      public void rozdel(){
          zbytek = hodnotaRozdeleni;
          for (int i=0; i < bankovky.length; i++){
          pocitaniBankovek[i] = zbytek / bankovky[i];
          zbytek -= pocitaniBankovek[i] * bankovky[i];
      }
      }
      
     public String vysledek (){
         rozdel();
        String s= "";
        
        for (int i = 0; i < bankovky.length; i++){
            s += " " +bankovky[i]+"\t x " + pocitaniBankovek[i]+"\n";
            
        
         }
        return s;
     }
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 188.120.197.–
Reklama
Reklama
gorlash
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
28. 1. 2014   #2
-
0
-

tak jsem pokročil....teda snad :-D už mi to vytváří i výstupní soubor, ale ne a ne ho do toho zapsat, navíc mi výsledek výčetky háže stále dokola.

package vycetka;

import java.io.*;
import java.util.*; 


        

public class Vycetka {
    

    
    public static void main(String[] args) throws FileNotFoundException{

    try {

    Scanner sc = new Scanner( new File("C:\\seminarni_prace\\vstup.txt") );  
        String vycetka = sc.next(); 

     while (sc.hasNext()) { 
     if (sc.hasNext()) { 
         
    
     zapis();
      
          } 
       }    
   } catch(FileNotFoundException e) {                           
      System.out.println("Soubor vstup.txt nenalezen.");}
     

     
     zapis();   
        }



    public static void zapis(){
        
    String Vystup = "C:\\seminarni_prace\\vystup.txt";
            try {
        try (BufferedWriter bwFile = new BufferedWriter(new FileWriter(Vystup, true))) {
            
        }
    } catch (IOException e){
    System.out.println("Vstupně výstupní chyba: " + Vystup + "\n" + e.getMessage());
    }
    	

        
      Vycetka vycetka = new Vycetka(15150);
	vycetka.rozdel();
	System.out.println(vycetka.vysledek());   
    }

    
   
      int [] bankovky = {5000,2000,1000,500,200,100,50,20,10,5,2,1};
      int [] pocitaniBankovek = new int [bankovky.length];
      int hodnotaRozdeleni = 0;
      int zbytek = 0;
      
      public  Vycetka (int hodnotaRozdeleni){
          this.hodnotaRozdeleni = hodnotaRozdeleni;
           }
      public Vycetka (int hodnotaRozdeleni, int [] bankovky){
          this.bankovky = bankovky;
          pocitaniBankovek = new int [bankovky.length];
          this.hodnotaRozdeleni = hodnotaRozdeleni;
          
           }
      
      public void rozdel(){
          zbytek = hodnotaRozdeleni;
          for (int i=0; i < bankovky.length; i++){
          pocitaniBankovek[i] = zbytek / bankovky[i];
          zbytek -= pocitaniBankovek[i] * bankovky[i];
      }
      }
      
     public String vysledek (){
         rozdel();
        String s= "";
        
        for (int i = 0; i < bankovky.length; i++){
            s += " " +bankovky[i]+"\t x " + pocitaniBankovek[i]+"\n";
            
        
         }
        return s;
     }
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 188.120.197.–
Flowy0
Věrný člen
29. 1. 2014   #3
-
0
-

mas to neskutocne skaredo napisane ... problem bude asi v tom ze sice kontrolujes ci mas nacitany druhy riadok (a to rovno dvakrat) ale kedze tam pouzivas loop tak pravdepodobne subor ma viac riadkov ... nevidim prikaz na nacitanie dalsieho riadku

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.43.–
https://github.com/Flowy
NotBeginner
~ Anonymní uživatel
181 příspěvků
29. 1. 2014   #4
-
0
-

#3 Flowy

Myslíš že má smysl mu pomáhat když viz. zdroják č.1 nenačítá když nikde v kódu ani metodu readInput nevolá? Tipl bych že ten kód někde CTRL+C a CTRL+V a vůbec netuší vo co go. Je zkouškové, týpek celý semestr na to kašlal a těd se to snaží dohonit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.161.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 20 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý