Problém při přihlašování uživatele – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problém při přihlašování uživatele – PHP – Fórum – Programujte.comProblém při přihlašování uživatele – PHP – Fórum – Programujte.com

 

lekejs0
Newbie
30. 1. 2014   #1
-
0
-

Ahoj zdravím vás všechny..

Mám takový problém, nedaří se mi na stránkách udělat login uživatel aby se mi jeho email zobrazil v takovém rámečku.. Vždy mi to napíše Notice: Undefined index: MM_Username in line 2 poté když tu stránku zavřu a otevřu v přihlašovacím okně tak se mi tam ten email zobrazí ale jakmile se přesunu na jiný odkaz webu tak se tam zase vrátí Notice atd.  můj kód je takový dost slabý jsem teprve na začátku... ale nechápu proč mi to nefunguje...

<?php if ($_SESSION[ 'MM_Username' ] != null)	{
	echo "Ahoj ".  $_SESSION['MM_Username'];
} else { ?> 

<p>jjjjj</p>

<?php } ?>

Mohl by jste mi někdo prosím poradit...

Děkuju moc za každou radu...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.153.–
mejlo0
Duch
30. 1. 2014   #2
-
0
-

#1 lekejs
Skus pouzit  

if( isset($_SESSION['MM_Username']) && $_SESSION['MM_Username'] != NULL)
{
	echo 'Som prihlaseny...:)';
}
else
{
	echo 'Nop!';
}

alebo mozno este lepsie

if( ! empty($_SESSION['MM_Username']))
{
	echo 'Som prihlaseny...:)';
}
else
{
	echo 'Nop!';
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 176.109.60.–
lekejs
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
30. 1. 2014   #3
-
0
-

A zobrazi se mi tam ten email??

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.135.64.–
mejlo0
Duch
30. 1. 2014   #4
-
0
-

#3 lekejs 

if( ! empty($_SESSION['MM_Username']))
{
	echo $_SESSION['MM_Username'];
}
else
{
	echo 'Nop!';
}

ak je v premennej $_SESSION['MM_Username'] ulozeny email tak sa zobrazi, resp. zobrazi sa to co je ulozene v tej premennej.

Nahlásit jako SPAM
IP: 176.109.60.–
lekejs0
Newbie
30. 1. 2014   #5
-
0
-

#4 mejlo
Teď už mi to neukazuje chybu ale po přihlášení, když mi to skočí na novou stránku tak mi to píše je Nop! místo toho aby se mi tam furt držel ne email... co s tím mám udělat??

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.153.–
mejlo0
Duch
30. 1. 2014   #6
-
0
-

#5 lekejs
daj kod ako riesis to prihlasovanie. Inak sa nepohneme :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 176.109.60.–
lekejs0
Newbie
30. 1. 2014   #7
-
0
-

#6 mejlo
Jasně ok... tady je. 

<?php
// *** Validate request to login to this site.
if (!isset($_SESSION)) {
  session_start();
}

$loginFormAction = $_SERVER['PHP_SELF'];
if (isset($_GET['accesscheck'])) {
  $_SESSION['PrevUrl'] = $_GET['accesscheck'];
}

if (isset($_POST['email'])) {
  $loginUsername=$_POST['email'];
  $password=$_POST['password'];
  $MM_fldUserAuthorization = "";
  $MM_redirectLoginSuccess = "acces_ok.php";
  $MM_redirectLoginFailed = "acces_error.php";
  $MM_redirecttoReferrer = false;
  mysql_select_db($database_Users, $Users);
  
  $LoginRS__query=sprintf("SELECT email, password FROM users WHERE email=%s AND password=%s",
    GetSQLValueString($loginUsername, "text"), GetSQLValueString($password, "text")); 
   
  $LoginRS = mysql_query($LoginRS__query, $Users) or die(mysql_error());
  $loginFoundUser = mysql_num_rows($LoginRS);
  if ($loginFoundUser) {
     $loginStrGroup = "";
    
	if (PHP_VERSION >= 5.1) {session_regenerate_id(true);} else {session_regenerate_id();}
    //declare two session variables and assign them
    $_SESSION['MM_Username'] = $loginUsername;
    $_SESSION['MM_UserGroup'] = $loginStrGroup;	      

    if (isset($_SESSION['PrevUrl']) && false) {
      $MM_redirectLoginSuccess = $_SESSION['PrevUrl'];	
    }
    header("Location: " . $MM_redirectLoginSuccess );
  }
  else {
    header("Location: ". $MM_redirectLoginFailed );
  }
}
?>
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.153.–
mejlo0
Duch
31. 1. 2014   #8
-
0
-

A v tom "acces_ok.php" mas nastartovanu session?

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.89.56.–
lekejs0
Newbie
31. 1. 2014   #9
-
0
-

#8 mejlo
já to mám udělaný takhle...   

<?php include("includes/user_menu.php");  ?>

to mám navržený v každé ze svých stránek.. A v tom mám ten kód který jsem se psaly na počátku...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.153.–
mejlo0
Duch
31. 1. 2014   #10
-
0
-

#9 lekejs
Ale je v tom include subore alebo niekde nazaciatku do coho sa ten subor includuje nastartovana session? -> session_start()

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.89.56.–
lekejs0
Newbie
31. 1. 2014   #11
-
0
-

#10 mejlo
v tom include mám jenom tohle 

<?php if ((isset($_SESSION['MM_Username'])) && (($_SESSION['MM_Username'] != "")))
{
	echo $_SESSION['MM_Username'];
}
else
{
	echo 'Nop!';
} ?>
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.153.–
Kit+15
Guru
31. 1. 2014   #12
-
+1
-
Zajímavé

#11 lekejs
Dokud nespustíš funkci session_start(), nebude existovat ani proměnná $_SESSION.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý