Cteni ze souboru bez udani typu – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Cteni ze souboru bez udani typu – Pascal – Fórum – Programujte.comCteni ze souboru bez udani typu – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Danielle
~ Anonymní uživatel
24 příspěvků
30. 1. 2014   #1
-
0
-

 Je dan soubor bez udani typu, v nemz jsou ulozeny zaznamy o cerpani paliva nakladniho vozidla (datum 8bytove cislo, mnozstvi realne cislo, retezec zakonceny bytem s hodnotou nula udavajici adresu cerpaci stanice). Vlozte tyto udaje do pole zaznamu a pole vypiste.

Prosim jak prectu pomoci Blockread ten soubor ? Kdyby to obsahovalo pouze retezce vim dela se to po znacich. Jak to mam udelat zde prosim o radu. Soubor mam vytvoreny.

type
  zaznam = record
    datum: array[1..8] of byte;
    mnozstvi: real;
    adresa: string;
  end;

var
  // a seradim to podle mnozstvi // pomoci bin. strom // bubble //
  f: file;
  data1, data2, data3 : zaznam;
  poledat : array[1..3] of zaznam;
  i: byte;

begin
Assign(f, 'cerpani');
Rewrite(f, 1);

data1.datum[1]:=1;data1.datum[2]:=1;data1.datum[3]:=1;data1.datum[4]:=0;
data1.datum[5]:=2;data1.datum[6]:=0;data1.datum[7]:=1;data1.datum[8]:=4;
data1.mnozstvi:=5.4;
data1.adresa:='Brno';   
Blockwrite(f,data1.datum, sizeof(data1.datum));
Blockwrite(f,data1.mnozstvi, sizeof(data1.mnozstvi));
Blockwrite(f, data1.adresa[1], length(data1.adresa));
i:=0;
Blockwrite(f, i, 1);

data2.datum[1]:=1;data2.datum[2]:=5;data2.datum[3]:=1;data2.datum[4]:=0;
data2.datum[5]:=2;data2.datum[6]:=0;data2.datum[7]:=1;data2.datum[8]:=4;
data2.mnozstvi:=3.1;
data2.adresa:='Ostrava';   
Blockwrite(f, data2.datum, sizeof(data2.datum));
Blockwrite(f, data2.mnozstvi, sizeof(data2.mnozstvi));
Blockwrite(f, data2.adresa[1], length(data2.adresa));
i:=0;
Blockwrite(f, i, 1);

data3.datum[1]:=1;data3.datum[2]:=4;data3.datum[3]:=1; data3.datum[4]:=0;
data3.datum[5]:=2;data3.datum[6]:=0;data3.datum[7]:=1;data3.datum[8]:=4;
data3.mnozstvi:=7.8;
data3.adresa:='Praha';      
Blockwrite(f, data3.datum, sizeof(data3.datum));
Blockwrite(f, data3.mnozstvi, sizeof(data3.mnozstvi));
Blockwrite(f, data3.adresa[1], length(data3.adresa));
i:=0;
Blockwrite(f,i,1);
Close(f);

Assign(f, 'cerpani');
Reset(f, 1);
                   


Close(f);
end.
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.128.–
z
~ Anonymní uživatel
268 příspěvků
30. 1. 2014   #2
-
0
-

Blockread se používá stejně jako blockwrite.

Jestli ti jde o ty stringy, tak je jasně uvedeno, že jsou v souboru ukončeny nulovým bytem, takže budeš číst byty, dokud nenaraziš na ten ukončovací nulový.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.8.–
Danielle
~ Anonymní uživatel
24 příspěvků
30. 1. 2014   #3
-
0
-

Mne jde prave o ty ostatni real a byte string s nulou vim 

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.128.–
z
~ Anonymní uživatel
268 příspěvků
30. 1. 2014   #4
-
0
-

Blockread se používá stejně jako blockwrite.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.8.–
Danielle
~ Anonymní uživatel
24 příspěvků
30. 1. 2014   #5
-
0
-

Prosim jak bych vypsala prvni datum hodnoty real na na vystup ? 

Blockread(f, data1.datum, sizeof(data1.datum));

write(data1.datum); 

Nefunguje

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.128.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
30. 1. 2014   #6
-
0
-

#5 Danielle
Koukám, že makáš na více věcech najednou...

Jak nefunguje? To snad ani nemůže fungovat, to nejde ani přeložit... Pascal nikdy neuměl vypisovat příkazem write celé pole. Tak to vypiš hezky cyklem jedno číslo za druhým...

datum: array[1..8] of byte;
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
Danielle
~ Anonymní uživatel
24 příspěvků
31. 1. 2014   #7
-
0
-

Diky moc toto bylo v pohode jeste jsem si udelala razeni bubble a bin. stromem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.128.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Tvorba souboru bez udani typu — založil Danielle

Soubor bez udani typu — založil Danielle

Čtení znaku bez enteru — založil Thadeus

Kontrola typů souborů — založil pidgin

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý