Knižnice mimo exe – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Knižnice mimo exe – Visual Basic – Fórum – Programujte.comKnižnice mimo exe – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Ricky4852
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
31. 1. 2014   #1
-
0
-

Zdravím,

robím na programe, ktorý si vyžaduje DLL knižnicu a tak mi nefunguje správne keď nie je pri samotnom exe. Ale to mi nevyhovuje už z princípu, že chcem mať "čistý" program, tak by som rád vedel, či existuje možnosť, že si DLL uložím do programu, ktorý mi ho pri spustení uloží do Tempu a následne ho aj vie použiť.

Ďakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.36.–
pee-jay_cz0
Návštěvník
1. 12. 2014   #2
-
0
-

Tohle už je tu skoro rok, ale třeba se to někomu bude hodit. 

' ------------------------------------------------------
' Nutne nastaveni(VB6 IDE):
' [Add-Ins]
' [Add-In Manager...]
' VB6 Resource Editor = Startup / Loaded
' ------------------------------------------------------

' ------------------------------------------------------
' Pridat Resource File do Projektu:
' Kliknout na nove vytvorenou polozku v menu... (je az dole)
' [Project]
' [Add New Resource File]
' ...a zadat treba:
' [Nazev souboru] = Project1.Res
' ------------------------------------------------------

' ------------------------------------------------------
' Editace Resource File, Pridani binarniho souboru:
' Otevrit [Project Explorer] [Related Documents] (Project1.RES)
' a kliknout na ikonu s ToolTipem "Add Custom Resource..."
' Nove pridanemu souboru je automaticky prideleno
' (ResourceID) cislo pocinaje 101...
' ------------------------------------------------------

' ------------------------------------------------------
' Binarni data zpristupnuje funkce LoadResData (id, type) -
' lze je tady nacist do bajtoveho pole.
' No a jak pouzit funkci ze zalozni knihovny?
' Nejsnazsi se zda ulozit dll zpet do souboru
' a funkci nadeklarovat klasicky.
' To znamena vytvorit soubor do stejneho adresare,
' kde bezi aplikace, protoze nevim, kolik existuje
' ruznych cest do TEMPORARY FOLDER (podle verzi windowsu)
' a nechci deklarovat funkce pro kazdou z nich zvlast.
' ------------------------------------------------------

Option Explicit

Private Sub Form_Load()

    CreateLibFile App.Title & "\MyLib.dll", 101

End Sub

a do modulu: 

'---------------------------------------------------------------------------------------
' Module    : BinRes
' Purpose   : ADDING BINARY RESOURCE TO VB6 PROJECT
'             THEN CREATING A FILE FROM THIS RESOURCE
'---------------------------------------------------------------------------------------

Option Explicit

Public Sub CreateLibFile(ByVal LibName As String, ByVal ResId As Long)
    
    ' Parametry
    Dim fNum As Long
    Dim b() As Byte

    ' Vlastnosti
    fNum = FreeFile
    b = LoadResData(ResId, "CUSTOM")
    
    ' Odstraneni predchozi verze, pokud existuje.
    Open LibName For Output As #fNum
    Close #fNum

    ' Vytvoreni
    Open LibName For Binary Access Write As #fNum
    Put #fNum, , b
    Close #fNum
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.129.136.–
pee-jay_cz0
Návštěvník
1. 12. 2014   #3
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.129.136.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Dll Knižnice??? — založil delphak

Graficke kniznice — založil Tomi

Problémy C a knižnice gd — založil bbeni

Otvorenie kniznice — založil Anonymní uživatel

Bezpečnostné knižnice — založil namorblade

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý