Pomoc s výjimkou – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pomoc s výjimkou – Java – Fórum – Programujte.comPomoc s výjimkou – Java – Fórum – Programujte.com

 

Guru12
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
2. 2. 2014   #1
-
0
-

Ahoj potřeboval bych vaši pomoc při implementaci výjimky. Potřebuji aby mi program při nevyplnění napsal "Nezdali jste jméno souboru." Mockrát děkuji za vaši pomoc.

public static void main(String[] args)throws IOException
        {
		  Scanner ctenitextsouboru= new Scanner(System.in);
		  
		  System.out.print("Vložte jméno prvního souboru: ");
		  String jmeno1txt = ctenitextsouboru.nextLine();
		  System.out.print("Vložte jméno druhého souboru: ");
		  String jmeno2txt= ctenitextsouboru.nextLine();
                  
		  File mujtxt =new File(jmeno1txt);
                  PrintWriter outputFile;
      try (Scanner inputFile = new Scanner(mujtxt)) {
          outputFile = new PrintWriter(jmeno2txt);
          while (inputFile.hasNextLine())
          {
              String fileRead = inputFile.nextLine();
              String upperFileinput = fileRead.substring(0,1).toUpperCase()+fileRead.substring(1, fileRead.length());
              outputFile.println(upperFileinput);
              
              
          }
      }
			outputFile.close();
}
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.210.–
Donn0
Duch
16. 2. 2014   #2
-
0
-

#1 Guru12
Verze s exceptions. Prostě a jednoduše se ptáš metodou isEmpty() a když jo vyhodíš nějakou (nějakou která ten stav vyjadřuje) výjimku. Buď si to dát do jednoho IF nebo prostě dle libosti, vytvořit vlastní výjimku, nebo použít nějakou smysluplnější apod. Máš na inspiraci.

public static void main(String[] args) {
        PrintWriter outputFile = null;
        String jmeno1txt = null;
        String jmeno2txt = null;

        try {
            Scanner ctenitextsouboru = new Scanner(System.in);


            System.out.print("Vložte jméno prvního souboru: ");
            jmeno1txt = ctenitextsouboru.nextLine();

            if (jmeno1txt.isEmpty()) {
                throw new FileNotFoundException("Jmeno prvniho souboru je prazdny!");
            }

            System.out.print("Vložte jméno druhého souboru: ");
            jmeno2txt = ctenitextsouboru.nextLine();

            if (jmeno2txt.isEmpty()) {
                throw new FileNotFoundException("Jmeno druheho souboru je prazdny!");
            }


            File mujtxt = new File(jmeno1txt);
            Scanner inputFile = new Scanner(mujtxt);
            outputFile = new PrintWriter(jmeno2txt);

            while (inputFile.hasNextLine()) {
                String fileRead = inputFile.nextLine();
                String upperFileinput = fileRead.substring(0, 1).toUpperCase() + fileRead.substring(1, fileRead.length());
                outputFile.println(upperFileinput);
            }
        } catch (FileNotFoundException ex) {
            Logger.getLogger(ToDelete123.class.getName()).log(Level.SEVERE, null, ex);
        }
    }

Případně uživatele nutit do toho aby prostě vyplnil, jinak ho to nepustí dál, ale tak aby se program neukončil výjimkou:

public static void main(String[] args) {

        PrintWriter outputFile = null;
        String jmeno1txt = null;
        String jmeno2txt = null;

        try {
            Scanner ctenitextsouboru = new Scanner(System.in);

            do {
                System.out.print("Vložte jméno prvního souboru: ");
                jmeno1txt = ctenitextsouboru.nextLine();

                if (jmeno1txt.isEmpty()) {
                    System.out.println("Jméno prvního souboru musí být vyplněno.");
                }

            } while (jmeno1txt.isEmpty());

            do {
                System.out.print("Vložte jméno druhého souboru: ");
                jmeno2txt = ctenitextsouboru.nextLine();

                if (jmeno2txt.isEmpty()) {
                    System.out.println("Jméno druheho souboru musí být vyplněno.");
                }
            } while (jmeno1txt.isEmpty());

            File mujtxt = new File(jmeno1txt);
            Scanner inputFile = new Scanner(mujtxt);
            outputFile = new PrintWriter(jmeno2txt);
            
            while (inputFile.hasNextLine()) {
                String fileRead = inputFile.nextLine();
                String upperFileinput = fileRead.substring(0, 1).toUpperCase() + fileRead.substring(1, fileRead.length());
                outputFile.println(upperFileinput);
            }

        } catch (FileNotFoundException ex) {
            Logger.getLogger(ToDelete123.class.getName()).log(Level.SEVERE, null, ex);
        }
    }

PS: +-

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.155.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý