Mam to spravne? – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Mam to spravne? – C / C++ – Fórum – Programujte.comMam to spravne? – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
wrany0
Newbie
2. 2. 2014   #1
-
0
-

Zdravim,  v obrazku prikladam zadanie a len by som sa chcel uistit ci to mam spravne alebo to ma byt nejak inak, ja by som to spravil takto:  

void zmen_retazec(char s[], int dlzka)

Připojen obrázek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.131.–
Reklama
Reklama
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
2. 2. 2014   #2
-
0
-

#1 wrany
a zabýval ses i tím dodatkem: "pričom procedúra ...  zmeni obsah oboch argumentov tak, aby sa zmena prejavila aj mimo procedúry"???

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
2. 2. 2014   #3
-
0
-

#1 wrany
Skutečné parametry funkcí a procedur jsou v jazyce C předávány pouze hodnotou, tj. hodnota skutečných parametrů je zkopírována na zásobník (parametry se kopírují od posledního). Veškeré operace prováděné ve funkci (proceduře) s parametry se dějí s touto kopií, skutečný parametr zůstane nedotčen. Parametry předávané odkazem neexistují, jejich absence se obchází pomocí ukazatelů (viz dále).

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
wrany0
Newbie
2. 2. 2014   #4
-
0
-

cize takto by to bolo spravne?

void zmen_retazec(char *s[], int *dlzka)
Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.131.–
Doomista+1
Stálý člen
2. 2. 2014   #5
-
0
-

char *s
ve chvíli kdy předáš pole, tak se změny projeví i mimo proceduru

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.176.–
Na vše stačí iostream...
wrany0
Newbie
2. 2. 2014   #6
-
0
-

cize takto:  ?

void zmen_retazec(char *s, int *dlzka)
Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.131.–
Doomista+1
Stálý člen
2. 2. 2014   #7
-
0
-

jo mělo by to tak být, alespoň v testovacím zdrojáku mi to tak funguje.

#include <iostream>

using namespace std;

void doStuff(char *t, int *a){
t[0]='a';
t[1]='b';
t[2]='c';
t[3]='\0';

*a=5;
}

int main(){
int b=0;
char t[5];
doStuff(t,&b);
cout << b << t;
cin.get();
return 0;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.176.–
Na vše stačí iostream...
wrany0
Newbie
2. 2. 2014   #8
-
0
-

diki, vidim ze ty to robis v C++, ja zase v C ale to by asi malo byt jedno, ci?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.131.–
Doomista+1
Stálý člen
3. 2. 2014   #9
-
0
-

jo, to by mělo být fuk

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.191.–
Na vše stačí iostream...
voty+1
Návštěvník
3. 2. 2014   #10
-
0
-

Vesměs by ještě správnější mělo být

void zmen_retazec(char *s, size_t *dlzka)

"size_t" is a type able to represent the size of any object in bytes.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.19.38.–
Jednu rozbil a tu druhou ztratil.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 85 hostů

Podobná vlákna

Je to spravne — založil janek

Je to spravne ? — založil koudis

Please , je toto spravne ? — založil krang

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý