Jak je složité v (C++) napsat kod pro čtení souboru někde na webu? – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jak je složité v (C++) napsat kod pro čtení souboru někde na webu? – C / C++ – Fórum – Programujte.comJak je složité v (C++) napsat kod pro čtení souboru někde na webu? – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Vlákno bylo úspěšně vloženo.
Pokud sám přijdeš na řešení, nezapomeň ho sem přidat!
end0
Newbie
5. 2. 2014   #1
-
0
-

Ahoj, neprogramuji zrovna v jazykách C++, Java, PHP, Python apod. Řeším teď záležitost, že bych potřeboval

a) přečíst soubor (rozsahem nebude velký, určitě do 100kB) a nebudu jej většinou ani potřebovat přečíst celý

ten soubor by měl být nějak skrytý na webu, tím myslím nejedná se o obsah stránky, ale bude prostě někde uložen, asi by nevadilo, kdyby přístup k němu byl nějak heslovaný (pro všechny případy) - možnosti tohoto nevím, co je vhodné a jak

nebo 

b) je už trochu asi o něco náročnější, ale možná ne tak, jak si myslím, jde o rozšíření bodu a) kdy bych vznesl dotaz (odeslal proti straně nějaký pokyn) a na druhé straně by pak muselo běžet něco, co by podle kodu provedlo požadované a vrátilo zpět výsledek. 

Shrnuto: 

1) jak složité je nakodovat a) nebo b)?

2) co bych potřeboval k vyřešení b) za hw a sw zázemí? (free hosting / zřídit doménu / podpora sw) 

Děkuji, v tomhle prostě plavu a potřebuji poradit, abych se dostal do nějakého obrazu. Kdyby se toho někdo chtěl zhostit, mohu napsat víc. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.14.–
Mutagen0
Super člen
5. 2. 2014   #2
-
0
-

Sice nedělám v C++, ale v C# přečtení souboru z netu je na 4 řádky.

viz 

WebClient client = new WebClient();
Stream stream = client.OpenRead("http://yoururl/test.txt");
StreamReader reader = new StreamReader(stream);
String content = reader.ReadToEnd();


s v content máš vlastně načten celý ten soubor.

Ten druhej bod pokud jsem pochopil by se jednalo o client-server, ne?

Jinak, sw, hw nevim jak bys musel řešit jde hlavně o to co by to dělalo za funkce a jak by byly náročný.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
end0
Newbie
5. 2. 2014   #3
-
0
-

#2 Mutagen
Díky, myslel jsem si, že to nebude s tím čtením složitý.

Ohledně sw, hw - úplně jednoduchá záležitost, client pošle nějaký balík znaků a na serverové straně by stačilo v základu jen zjistit zda taková položka existuje v tom souboru a odeslat odpověď. Těch položek tam bude tak rámcově do tisíce (a to možná ještě přidávám).

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.14.–
Mutagen0
Super člen
5. 2. 2014   #4
-
0
-

Tak pokud jde fakt jen o tohle tak ten bod 1 bys vlastně ani nepotřeboval.

Pokud bys měl nějakej vlastní server (a šlo ti jen o tohle) tak by ti stačil uplně obyčejnej PC (možná i Raspberry PI), tam jde spíš o to kolik by to muselo zvládnout náporu jako kolik clientů připojenejch k serveru (nebo kolik clientů by posílalo požadavky najednou apod) Ale pokud by šlo jen o 1 client (ty) a server tak to raspberry pi by uplně jako serverovna stačila a tam měl spuštenej server (ke kterýmu by ses připojoval) a v zařízení uložený tvoje položky. A pak už jen by stačilo jen aby server podle requestu našel položku (v zařízení, ani by nemusela bejt na netu) a pošle ti odpověd ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
end0
Newbie
5. 2. 2014   #5
-
0
-

JJ, o toto. Je to základní taková kostra, kterou bych potřeboval oživit. S četností dotazů to je zcela v pohodě, rychlost odezvy odpovědi není nic tak důležitého. Jde mi o funčknost a dosažitelnost 24/7. Někde doma bych to mít nechtěl, myslel jsem si nějaký diskový prostor, jestli jenom free hosting (i když nevím jestli na nějaké free hostingu může běžet vlastní aplikace pro můj případ potřeby) nebo by to muselo být něco placenýho?

Čas by ukázal jaké případně by mohly být další funkcionality této kostry. Ale to je opravdu otázku v tuto chvíli velmi nadčasová. Soustředím se na zprovoznění kostry a nějak potřebuju nasměrovat co vlastně budu potřebovat a jestli to bude někdo ochoten dát do provozu. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.14.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý