Dva "stejné" parametry v div – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Dva "stejné" parametry v div – CSS – Fórum – Programujte.comDva "stejné" parametry v div – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Charliho
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
7. 2. 2014   #1
-
0
-

Zdravím všechny programátory,
mám jeden problém, popíši vám ho v názorném příkladu.

Mám jeden soubor style.css (patří k indexu ) a potřeboval jsem změnit jeden parametr na jiné stránce ( stránka.html ), tak jsem udělal stranka.css a přepsal parametr toho původního css na nový...
příklad :
style.css - body { width: 300px; }
stranka.css - body { width: 400px;}
ale na stranka.html jsou připojeny oba soubory css.

Ten parametr se přepíše, ale defakto jsou definovány dva ty parametry width na jeden div.
V html jsem připojil ten druhý css pod ten původní ( čte to postupně, takže to funguje).

Chtěl bych se zeptat jestli to není nějak velká stylistická chyba a pokud je, jaká by byla možnost to vyřešit. 

Díky moc za případnou pomoc! :)


 

Nahlásit jako SPAM
IP: 176.98.110.–
Reklama
Reklama
RePRO0
Super člen
8. 2. 2014   #2
-
0
-

Zdravím,

pokud správně rozumím problému, tak se to dá opodmínkovat třeba v php:

<?php if (index) { ?>
	<link rel="stylesheet" href="css/style.css" type="text/css">
<?php } elseif (stranka) { ?>
	<link rel="stylesheet" href="css/stranka.css" type="text/css">
<?php } ?>

Já osobně tohle nikde neřeším, ale pokud to funguje tak jak má, tak to nech a nepředělávej to do té hrůzy, kterou jsem poslal.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.185.–
Software: C; C++; C#; Pascal; Delphi; Java Webdesign: PHP; MySQL; CSS; jQuery; Ajax; Javascript; OOP
Charliho
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
8. 2. 2014   #3
-
0
-

Díky, php tam nechci dávat. Je to maturitní práce a PHP jsme bohužel neprobírali, takže PHP umím jen tak základy toho co jsem pochytil sám. Uvidím v pondělí to ukáži učiteli a uvidíme co mi řekne :D

Funguje to tak to zatím nechám, ale díky za radu. ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 176.98.110.–
Ericsko+3
Stálý člen
8. 2. 2014   #4
-
+1
-
Zajímavé

#3 Charliho
Pretazenie (overriding) je normalna prax pri css. Pravidla sa v browseri spracovavaju postupne, preto ak najprv sa spracuje style.css a potom stranka.css, vsetky elementy, ktore su v stranka.css budu nastavene podla nej.

Existuje pravidlo !Important, ktorym je mozne toto zakazat, a tym umoznit zakaz pretazenia v neskorsimi pravidlami.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.34.–
charliho0
Duch
10. 2. 2014   #5
-
0
-

   

Přesně todle jsem chtěl vědět, takže by to chyba neměla být.  Super    Diky moc   

Nahlásit jako SPAM
IP: 176.98.110.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý