Relativní a Absolutní cesta – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Relativní a Absolutní cesta – PHP – Fórum – Programujte.comRelativní a Absolutní cesta – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Aricak
~ Anonymní uživatel
48 příspěvků
11. 2. 2014   #1
-
0
-

Opět vás zdravím,

Mám tento script:

<?php
        //zpracování druhého obrázku
        $vm_medias_virtuemart_media_id ="999999" . $zaznam['ID'] ;
        
        $path_parts = pathinfo($zaznam["_druhy_obr_file"]);
        
        //$absolute = $_SERVER['SCRIPT_FILENAME'];
        //$path_absolute = substr("$absolute",0,-10);
        
        $fileOpenToRead = "C:\\wamp\\www\\pokusy\\datatemp\\images\\" . $path_parts["basename"]; 
        //copy("$fileOpenToRead", "./");
        $fileread = fopen($fileOpenToRead, "r"); 
        $filesToEdit = fread($fileread, filesize($path_parts["basename"]));
        fclose($fileread);                    
        //unlink($fileOpenToRead); //vymazání zdrojového obrázku
        
        //převod a uříznutí diakritiky k obrázku
        $priprava_pro_obr2 = strtr(win2utf($path_parts["filename"]), $prevodni_tabulka);
        $nazev_pro_obrazek2 = strtolower($priprava_pro_obr2);          
        
        
        $filename_work2="images/stories/virtuemart/product/" . $nazev_pro_obrazek2 ."-" . $vm_medias_virtuemart_media_id . "-work." . $path_parts["extension"];
        $filename2="images/stories/virtuemart/product/" . $nazev_pro_obrazek2 ."-" . $vm_medias_virtuemart_media_id . "." . $path_parts["extension"];
        //  $filename_without_p_n=$zaznam["ID"] . "-small." . $pripona;
        $filename_work_n="images/stories/virtuemart/product/resized/-small." . $path_parts["extension"];
        //$filename_work_n="images/stories/virtuemart/product/." . $path_parts["extension"];
        $filename2_n="images/stories/virtuemart/product/resized/" . $nazev_pro_obrazek2 . "-" . $vm_medias_virtuemart_media_id .  "-small." . $path_parts["extension"];
        
        echo $fileOpenToRead;
          
        $soubor=fopen($filename_work2, "w");
        fwrite($soubor, $filesToEdit);
        fclose($soubor); 
         
        $img2 = new Image($filename_work2);
        
        // Náhled 1 -> zmensime obrazek na rozliseni max 600x600px, přidáme vodotisk
        $img2->resize(600, 600);
        $img2->set_font("./verdana.ttf", 10, Array(0,0,0));
        $img2->write("xxxx", 10, 13, 0, 100); 
        $img2->save_jpg($filename2, 95);
        
        // Náhled 2 -> zmensime obrazek na rozliseni max 90x90px
        $img2->resize(90, 90);
        $img2->save_jpg($filename2_n, 95);
        
        // vymazání paměti
        $img2->destroy();
        // vymazání pracovního souboru   
        unlink($filename_work2);
        //unlink($filename_work_n);
?>


Script potřebuje include na zmenšení obrázku.

Script mám na Localhostu ve Wampu, a jde o to že v proměnné

$fileOpenToRead


Definuji cestu odkud se má obrázek načíst, ať tam dám cokoliv ./datatemp/images/ nebo ../datatemp/images
obrázek se ze složky nenačte. Ale když obrázek je ve stejné složce jako script tak se vše zapíše.

Prosím kde dělám chybu. Omlouvám se za chyby v kódu PHP se učím. Děkuji Jakub

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.235.7.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
11. 2. 2014   #2
-
+1
-
Zajímavé

$fileOpenToRead = "C:\\wamp\\www\\pokusy\\datatemp\\images\\" . $path_parts["basename"];
??? Co tam dela C:\ ? Co vypisuje, kdyz si tam pridas error_reporting (pridas uplne na zacatek kodu)? Co se pise v php manualu? Co vypise echo $fileOpenToRead ?

@ini_set('error_reporting', E_ALL|E_STRICT);
@ini_set("display_errors", "1");
error_reporting(E_ALL|E_STRICT);

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:400:0:5efe:...–
Aricak0
Newbie
11. 2. 2014   #3
-
0
-

Jo mockrát děkuji, nevypsal jsem si chyby, už to asi vidím po vypsání chyb vidím, že script nemá nadefinovanou velikost souboru... Díky moc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.235.7.–
Aricak0
Newbie
11. 2. 2014   #4
-
0
-

No a už to běží tak jak má :-D

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.235.7.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý