Hledání umístění prvku v poli – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Hledání umístění  prvku v poli – C / C++ – Fórum – Programujte.comHledání umístění prvku v poli – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Laura a Naty
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
12. 2. 2014   #1
-
0
-

Prosíme s Naty o pomoc při řešení této úlohy s kterou jsi nevíme rady  =( Mohly by bychom poprosit  o případné řešení zdrojového kodu ...Předem mockrát děkujem :*

Ůloha :

Napiš funkci hledej(char kde[], co ) která vyhledává poslední výskyt znaku co v poli znaků kde stím, vrátí poziční index. Není li znak nalezen , vrátí -1

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.95.40.–
Petr
~ Anonymní uživatel
746 příspěvků
12. 2. 2014   #2
-
0
-

#1 Laura a Naty
Třeba takto

#include <iostream>

int hledej(char *zdroj, char znak);

using namespace std;

int main()
{
    char *retezec="V tomto retezci se bude hledat";
    char znak='e';
    int pozice;
    pozice=hledej(retezec,znak);
    if(pozice>0)
        cout<<"Posledni pozice hledaneho znaku je "<<pozice;
    else
        cout<<"Znak nenalezen";
}

int hledej(char *zdroj, char znak)
{
    int delka=strlen(zdroj);
    int pozice=-1;
    for(int i=0;i<strlen(zdroj);i++)
    {
        if(zdroj[i]==znak)
            pozice=i+1;
    }
    return pozice;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 8.20.181.–
12. 2. 2014   #3
-
0
-

Pro poslední výskyt by asi bylo lepší procházet řetězec odzadu.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Petr
~ Anonymní uživatel
746 příspěvků
12. 2. 2014   #4
-
0
-

#3 hlucheucho
To už si tazatel jistě upraví sám...ať se taky namáhá :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 8.20.181.–
Laura a Naty
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
12. 2. 2014   #5
-
0
-

#3 hlucheucho
A jak t má vypadat ? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.95.40.–
Petr
~ Anonymní uživatel
746 příspěvků
12. 2. 2014   #6
-
0
-

#5 Laura a Naty
úplně stejně, jenom trošku změnit cyklus for a při nalezení znaku je možno ukončit a nepokračovat

Nahlásit jako SPAM
IP: 8.20.181.–
12. 2. 2014   #7
-
0
-

   

int hledej(char *zdroj, char znak)
{
  int i;

  for(i = strlen(zdroj) - 1; i >= 0; i--)
  {
    if(znak == zdroj[i])  return zdroj[i]
  }
  return -1;
}

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
12. 2. 2014   #8
-
0
-

nebo se s tim neparat a pouzit strrchr a trosku osetrit vystup

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.216.147.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Laura a Naty
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
12. 2. 2014   #9
-
0
-

#7 hlucheucho
Děkujem  =)

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.95.40.–
12. 2. 2014   #10
-
0
-

#8 KIIV
To mne sice napadlo, ale to asi pan učitel nechtěl - můj subjektivní názor.

Jestli by Laura a Naty dokázaly spočítat z ukazatelů index prvku. To by mne docela zajímalo...

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
vitamin+8
Grafoman
12. 2. 2014   #11
-
0
-

#10 hlucheucho
Odčítanie sa snáď naučili na základnej škole :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.28.77.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
12. 2. 2014   #12
-
0
-

#11 vitamin
  

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Podobná vlákna

Hledání sudého prvku v poli C — založil CrazyWolf

Počet prvků poli — založil suchla12

Třízení prvků v poli — založil Marek

Sčítání prvků v poli — založil vazbok

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý