Diplomová práce téma – Vzdělání – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Diplomová práce téma – Vzdělání – Fórum – Programujte.comDiplomová práce téma – Vzdělání – Fórum – Programujte.com

 

Sakalik0
Newbie
20. 2. 2014   #1
-
0
-

Zdravim, poohlížím se po nějakém zajímavém tématu na mojí DP.

Jde mi o to, že můj denní chléb je vývoj webových aplikací (od grafiky přes kódování až po PHP, Mysql, apache). Rád bych se držel právě v těchto kolejích a nejde mi ani o to, abych s tím měl co nejméně práce (např. udělal nějaký projekt v rámci firmy), ale aby se to tématicky vázalo k webu a zároveň se přiučil něčemu novému, k čemu bych se normálně dostal jen okrajově - technologie, trendy, jazyky, knihovny, ...

Nějaká témata v záloze mám, píšu sem proto, že už pár dní googlím a čtu všude možně a když se mi něco začne líbit, přijde mi, že to na DP obsahově nevydá (nebo tam nevidím spojitost).

A více hlav víc ví, možná sami máte zkušenost s něčím, o čem víte, že by se dalo rozepsat. Takže otázka: nemáte nějaký tip? Předem mnohokrát díky ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.169.–
BigBear0
Stálý člen
21. 2. 2014   #2
-
0
-

Ahoj, nevím, jestli nějak extra pomohu, ale také se živým vývojem webových aplikací (až na tu grafiku, grafik bohužel nejsem :-( ), ale myslím si, že se vůbec nemusíš držet klasických webových aplikací. Jsem také studentem, a také se budu v nedaleké budoucnosti rozhodovat, co s diplomkou. Nevím, do jaké míry co znáš a co tě zajímá (což je samozřejmě velmi důležité), ale můžeš udělat téměř jakoukoliv aplikaci, kterou zpracuješ webově - např. zpracovat nějaký problém pomocí genetických algoritmů, nasadit nějakou neuronovou síť, můžeš zkusit vytvořit něco jako Packet Tracer v online verzi. Nebo se můžeš zaměřit na platformu HTML5, můžeš ji dopodrobna rozebrat (je toho opravdu hodně), napsat nějakou podrobnější práci, zvážit negativa, pozitiva, přidat vlastní návrhy, atd. Můžeš navrhnout aplikaci pro OpenGL a udělat ji ve WebGL jako webovou. Můžeš přes webkameru rozpoznávat obraz. Vytvoř databázi stromů a po uploadu naskenovaného obrázku např. útržku listu využij analýzy obrazu k rozpoznání stromu. Vytvoř nějakou distribuovanou síť. Vytvoř aplikaci, nainstaluj ji na více serverů a využij nějakým způsobem paralelismu. Mě toho napadá strašně moc, ale je opravdu důležité, aby tě to zajímalo a bavilo. Samozřejmě, ne všechny problémy jsou vhodné řešit webově, ale můžeš to udělat, optimalizovat a nakonec říct, proč to nebylo vhodné.

Jestliže ale chceš zpracovat něco opravdu typického pro web (e-mailový klient, shop, CMS, nějaký jiný IS, konkurenci Facebooku ;-) ), pak se obávám, že je-li to tvým "denním chlebem", tak se asi nic moc nepřiučíš (i když i zde je asi prostor). Můžeš něco někam posunout, ale na nějaká "vylepšení" takových systémů budeš muset přijít sám. Nám na škole říkají, že nemáme dělat nic, co už na internetu "visí" ve 150 modifikacích, a když ano, pak musíme obhájit, proč jsme to dělali, proč naše práce nebyla k ničemu.

Ale jak říkám, já, být tebou, bych se neuzavíral do "webového prostoru" tak, jak jej znáš. Vyber si jakýkoliv problém "vyšší dívčí" (jak říkal jeden z mých učitelů), jdi více do vědy, zamysli se, zda jde problém zpracovat jako webová aplikace a do jaké míry, a k jeho zpracování využij moderních webových technologií (zaměřil bych se např. na komplexní využití platformy HTML5).

Snad není můj názor k ničemu. Přeji hodně štěstí. Měj se :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.227.169.–
NECIN DRUHYM TO, CO NECHCES, ABY ONI CINILI TOBE!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Maturitní práce - téma — založil matesz

Téma bakalářské práce — založil elijax

Téma BP — založil rekrash

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý