Registre príznakov, príznak TF – Assembler – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Registre príznakov, príznak TF – Assembler – Fórum – Programujte.comRegistre príznakov, príznak TF – Assembler – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Kent0
Stálý člen
22. 2. 2014   #1
-
0
-

Ahojte, 

začal som sa učiť assemblery a momentálne sa snažím pochopiť registre..

keď sa príznak TF rovná 1 tak procesor pracuje krok po kroku..ale  ako to vlastne funguje?..keď napíšem nejaký kód..napr:
 

mov ax,2; ulož 2 do registra ax
sub ax,2; odčítaj 2 od obsahu registra ax

a chcem to odkrokovať tak to napíšem ako:  

mov ax,2; ulož 2 do registra ax
mov TF,1
sub ax,2; odčítaj 2 od obsahu registra ax

? alebo nejako inak?

Vopred Ďakujem za vysvetlenie 

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.175.176.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
23. 2. 2014   #2
-
0
-

prej to jen po kazde instrukci vyvola preruseni, aby se dal program snadno krokovat

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Kent0
Stálý člen
23. 2. 2014   #3
-
0
-

#2 KIIV
spravím to tým spôsobom, že tam ja priradím hodnotu 1?  

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.175.176.–
KIIV+42
God of flame
23. 2. 2014   #4
-
0
-

jo .. a pak samozrejme musis zpracovavat to preruseni

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 196 hostů

Podobná vlákna

C# a registre — založil iaragorn

Vyvolání TForm2 — založil TenglerDaniel

Práce s více TForm — založil S.Salomon

TFS a kolekce — založil Jirka

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý