Download souboru – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Download souboru – PHP – Fórum – Programujte.comDownload souboru – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Pav71
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
24. 2. 2014   #1
-
0
-

Ahoj, rád bych požádal o radu. Na serveru mám soubory a jsou ke stažení uživatelům. Pro stažení souborů používám script:

if (!isset($_GET["file"])) 
    exit("Nezadan nazev souboru");
                         
$file = $_GET["file"];
                         
if (!file_exists($file) || is_dir($file) || ereg("\.php$", $file)) {
    header("HTTP/1.0 404 Not Found");
    exit;
}
  
header('Content-Description: File Transfer');
header('Content-Type: application/octet-stream');
//header("Content-type: application/force-download");
header('Content-Disposition: attachment; filename='.basename($file));
header('Content-Transfer-Encoding: binary');
header('Expires: 0');
header('Cache-Control: must-revalidate, post-check=0, pre-check=0');
header('Pragma: public');
header('Content-Length: ' . filesize($file));
header('Cache-Control: must-revalidate');
readfile($file);
exit;

Jsou stahovány pouze soubory *.pdf. Pokud je název souboru "soubor.pdf", "soubor_2.pdf" tak je vše OK. Pokud je "soubor 2.pdf" (v názvu souboru je mezera), tak se dialog pro stažení nebo otevření souboru zobrazí, ale v názvu je pouze první část názvu (soubor) bez další s příponou souboru. Tím se nenabídne ani výchozí program pro otevření souboru. Mohl by mi, prosím, někdo poradit, jak docílit korektního stažení souboru při zachování mezery v názvu souboru? Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.65.–
Pav71
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
24. 2. 2014   #2
-
0
-

#1 Pav71
Ahoj, při použití následujících hlaviček je vše OK:


header("Content-Description: File Transfer"); 

header("Content-Type: application/force-download");

header("Content-Disposition: attachment; filename=\"$soubor\"");

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.65.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Download — založil palynko

Download — založil Jakub Vojáček

Download — založil Tomáš Fedor

C++ DOWNLOAD — založil Nery

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý