Animace – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Animace – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comAnimace – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

asija
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
26. 2. 2014   #1
-
0
-

Dobrý den, chci se poptat... Chci nastavit gif tak aby se po určité době zastavil. 

 takto mám načtenou animaci gif. Je to pozadí buňky v tabulce(td). Všem moc děkuji za pomoc

#select{
        background-image: url('animace.gif');
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 217.196.113.–
Ericsko+3
Stálý člen
26. 2. 2014   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.170.–
asija
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
26. 2. 2014   #3
-
0
-

ano toto jsem našel.... jenže já neumím s js a obrázek mám načtený jako background-image... takže toto 
$('#img1').attr('src',$('#img1').attr('src')) nefunguje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.196.113.–
Ericsko+3
Stálý člen
26. 2. 2014   #4
-
0
-

#3 asija
Nijaky iny sposob ako zastavit animaciu v gife nexistuje. Animacia prebieha priamo v obrazku a o jeho renderovanie sa stara browser. Neviem o nicom, ako by si mohol vstupit do obrazku a jednoducho zastavit jeho animaciu.

A uz vobec nie bez javascriptu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.170.–
asija
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
26. 2. 2014   #5
-
0
-

No a když jsem nastavil aby se přehrála jen jednou. a chci nastavit aby po kliku na odkaz se spustila znovu... to by šlo ? Že by se třeba refreshnul css. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.196.113.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
26. 2. 2014   #6
-
0
-

To asi nepujde. Mozna prepsat tu konkretni css definici. Ale na to musis stejne pouzit js. Ja bych to resil dvema zpusoby.
- Bud bych vymenil src obrazku za gif bez animace.
- A nebo bych pouzil skryvani IMG, mozna pres visibility nebo display, kde v prvku nad img by bylo nastavene background-image bez animace.
<img src="a.gif" onclick="this.src='b.gif';">

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:400:0:5efe:...–
Ericsko+3
Stálý člen
26. 2. 2014   #7
-
0
-

#5 asija
A kde si to nastavil? V gife? Necitas pozorne?

Riadit prehravanie gifu v browseri NEJDE!

Vytvor si 2 obrazky, 1 animovany a 1 staticky. Najprv zobraz animovany, potom po uplynuti casu ho nahrad tym statickym. 

Po kliknuti na odkaz zase nahrad obrazok animovanym.

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.170.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
26. 2. 2014   #8
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:400:0:5efe:...–
Ericsko+3
Stálý člen
26. 2. 2014   #9
-
0
-

Tak tak, ako pise Peter. 

Mozno by stacilo aj nieco taketo: (prepokladam, ze mas nejaky button a chces mat v nom ikonu?)

HTML:

<a href="#" id="button" class="anim">Linka</a>

CSS:

#button {
  display: block;
  height: 30px; // vyska obrazku + okraj
  line-height: 30px;
  padding-left: 30px; // sirka obrazku + okraj
}
.anim {
  background: url(anim.gif) no-repeat left top;
}
.noanim {
  background: url(noanim.gif) no-repeat left top;
}

javascript (jQuery):

$(document).ready(function() {
  setTimeout(function(){
    $("#button").removeClass(".anim").addClass(".noanim");
  },3000);
  $("#button").on("click", function(e) {
    $("#button").removeClass(".noanim").addClass(".anim");
  });
});

Snad by ti to mohlo fungovat. Ostatne si uz musis dojest sam ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.170.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Animace — založil Michal

Animace — založil Michal

Animace — založil www

Animace — založil Marketa

Animace — založil Notrbov

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý