PHP sčítání, vypsání, zvolení správné hodnoty – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

PHP sčítání, vypsání, zvolení správné hodnoty – PHP – Fórum – Programujte.comPHP sčítání, vypsání, zvolení správné hodnoty – PHP – Fórum – Programujte.com

 

hrabosh
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
27. 2. 2014   #1
-
0
-

Dobrý den, s php a js nemám vcelku žádnou zkušenost, proto se obracím na toto fórum s prosbou o radu,popř. nakódování.Na jedné stránce mám ve formuláři select s výběrem a po odeslání mě to přesměruje na další stránku, kde bych potřeboval udělat vypsání zvolených hodnot ze select. To mám udělané pomocí $_POST, ale pak bych tam potřeboval vložit i celkovou, konečnou cenu a s tím už mám problém. Každá možnost ze select má nějakou svou cenu + je nějaká základní cena.Příklad: $zakladni_cena = 2800; takže základní cena je 2800 a k tomu bych potřeboval podle zvolené možnost přičíst danou hodnotu do $cena = $zakladni_cena + ??Děkuju za každou radu. Ještě přikládám kód.

P.S Pokud si myslíte, že v JS by to šlo líp tak klidně, ale hlavně potřebuji to nějak udělat.A hledal jsem, ale nic moc jsem nenašel, kdyžtak bych potřeboval příklad. Děkuju

 Tak nějak jsem to zkoušel..

<?php
$skla = $_POST ['skla'];
$nosniky = $_POST ['nosniky'];
$kusu = $_POST ['kusu'];
$zakladni_cena = 2800;
$cena = ($zakladni_cena +) * $kusu;
?>
<label for="model">Model:</label>
<input class="form" type="text" name="model" id="form" value= />
<label for="skla">Skla:</label>
<input class="form" type="email" name="skla" id="form" value=<?=htmlentities($_POST["skla"]) ?> disabled />
<label for="nosniky">Nosníky:</label>
<input class="form" type="text" name="nosniky" id="form" value=<?=htmlentities($_POST["nosniky"]) ?> disabled />
<label for="barvy">Barevná kombinace:</label>
<input class="form" type="text" name="barvy" id="form" value=<?=htmlentities($_POST["barvy"]) ?> disabled />
<label for="kusu">Kusů:</label>
<input class="form" type="text" name="kusu" id="kusu" value=<?=htmlentities($_POST["kusu"]) ?> disabled />
<label for="cena">Cena:</label>
<input class="form" type="text" name="cena" id="form" value="<? echo $cena ?> Kč" disabled />
Nahlásit jako SPAM
IP: 46.33.103.–
noris0
Newbie
27. 2. 2014   #2
-
0
-

Normálně k základní ceně přičti tu další, viz příklad: 

<?php
$prvni = "2";
$druhy = "3";
$cena = $prvni + $druhy;
echo $cena; //vypíše 5 (2 + 3)
?>
Nahlásit jako SPAM
IP: 217.77.165.–
hrabosh
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
28. 2. 2014   #3
-
0
-

#2 noris

Tady to vím, ale jde o to, že k té základní ceně se přičítá hodnota prvku navoleného v select. A já nevím, jak mám udělat to, aby se k té základní ceně přičetla cena toho navoleného předmětu v select.

$skla = $_POST ['skla'];

$nosniky = $_POST ['nosniky'];

$zakladni_cena = 2800;

U select s name "skla" může vybírat ze 3 možností - čirá(0kč), sluneční(50kč), dioptrická(100kč)

U select s name "nosniky" může vybírat ze 2 možností - dřevěné(0kč), silikonové(50kč)

A jak mám udělat, aby se tam přičetla přesně ta cena možnosti, kterou si zvolí?

$cena = $zakladni_cena + $skla + $nosniky

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.33.103.–
noris0
Newbie
2. 3. 2014   #4
-
0
-

#3 hrabosh
Do té proměnné uložíte přímo cenu zvoleného produktu nebo jejich id nebo něco jiného? Případně kde jsou ceny uložené? Do té proměné potřebujete uložit přímo tu cenu zvoleného produktu a s tou poté pracovat.

Mohlo by také pomoct: toto
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.6.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý