Odhlášení bez databáze – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Odhlášení bez databáze – PHP – Fórum – Programujte.comOdhlášení bez databáze – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Johny
~ Anonymní uživatel
85 příspěvků
27. 2. 2014   #1
-
0
-

potřeboval bych poradit, jde nějak udělat odhlášení bez použití databáze? Kód pro přihlášení mám takový (funguje bez problému):  

<?php   

$file = file_get_contents('stranky/admin.php');
    /*
    ** Define a couple of functions for
    ** starting and ending an HTML document
    */
    function startPage()
    {   
        print("<html>\n");
        print("<head>\n");
        print("<title>Listing 24-1</title>\n");
        print("</head>\n");
        print("<body>\n");
    }

    function endPage()
    {
        print("</body>\n");
        print("</html>\n");
    }
    /*
    ** test for username/password
    */
    if(($_SERVER['PHP_AUTH_USER'] == "login") AND
        ($_SERVER['PHP_AUTH_PW'] == "heslo"))
    {
        startPage(); 
                      
        print($file);

        endPage();
    }
    else
    {
        //Send headers to cause a browser to request
        //username and password from user
        header("WWW-Authenticate: " .
            "Basic realm=\"Sroti\"");
        header("HTTP/1.0 401 Unauthorized");

        //Show failure text, which browsers usually
        //show only after several failed attempts
        print("<p>Přihlášení se nezdařilo. Použijte správný login a heslo.</p>");
    } 
?>       

Vřelé díky za všechny rady. Jsem v php začátečník..

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.99.69.–
noris0
Newbie
27. 2. 2014   #2
-
0
-

#1 Johny
Lze to udělat pomocí session, při přihlášení ověříš nick a heslo z dtb, uložíš určitou hodnotu do session a pak už jen kontroluješ jestli je nastavena session vypiše stránku popkud ne nevypíše nic.
Odhlášení pak můžeš provést jednoduše smazáním session tedy bez připojení k databázi.

Hezky sepsané to je třeba tady: http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=543

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.135.49.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Vyhledavani bez databaze — založil Marty_SVK

Chat v PHP (bez databáze) — založil Serveronaut

Prihlaseni/Odhlaseni z PC — založil rybar73

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý