Textový řetězec jako podmínka v if – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Textový řetězec jako podmínka v if – C / C++ – Fórum – Programujte.comTextový řetězec jako podmínka v if – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
dakkon
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
2. 3. 2014   #1
-
0
-

Ahoj. Jsem totální začátečník, tak se omlouvám za možná zbytečnou nebo lehkou otázku.

Jde mi o to, zda a jak zadat v konzolové aplikaci do podmínky if nějaký textový řetězec a otestovat jeho false/true, který byl zadán právě z konzole. Tzn. zadám přes scanf("%s", &vzorec1); nějaký vzoreček, např. r==s a později ho chci použít a otestovat v podmínce if. Jde to nějak? dík

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.31.–
Reklama
Reklama
vitamin+8
Grafoman
2. 3. 2014   #2
-
0
-

#1 dakkon
Kedy bude retazec true a kedy false?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.152.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Radek Chalupa
~ Redaktor
0
Super člen
2. 3. 2014   #3
-
0
-

#1 dakkon
Asi myslíš to co dělájí např.  strcmp, wcscmp, stricmp, wcsicmp, Pokud vrátí 0 texty jsou shodné.

Radek Chalupa 
- vývoj software na zakázku 
- školení programování (C/C++, WinAPI, ATL, COM, ActiveX, C#, NET Framework, MFC) 
http://www.radekchalupa.cz

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.51.–
Romeritton0
Newbie
2. 3. 2014   #4
-
0
-

Ešte pozor na   

scanf("%s", &vzorec1)

Ak siten string definoval napr. takto:

char vzorec1[20];

tak vzorec1 už je vlastne pointer na char, takže potom scanf vyzerá takto:

scanf("%s", vzorec1);
Nahlásit jako SPAM
IP: 176.101.176.–
dakkon
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
2. 3. 2014   #5
-
0
-

Nejde mě o porovnávání obsahu polí, ale o převedení toho pole do nějaký podmínky. Mám klasický konzolový kreslení - vyplňování nějakého obrázku o y řádcích a x sloupcích nějakýma znakama. Takže mám dva fory, jeden v druhým, např:


for (r = 1; r <= max_r; r++) {
        for (s = 1; s <= max_s; s++) {
            if (r == s) {
                printf("o");
            } else {
                if (r + s == max_s + 1) {
                printf("x");
                }
                else {
                printf(".");}
            }
        }
        printf("\n");
    }

A mně jde o to, abych nemusel psát ony dvě podmínky u těch ifů přímo do programu, ale aby byly zadávatelný přímo v běhu toho konzolovýho programu. Prostě před vykreslením těch obrázků, abych zadal třeba: scanf("%s", &vzorec1); a scanf("%s", &vzorec2); a ty dva vzorce coby textový řetězce mohl dosadit do těch ifů a bylo to, jako by tam byly napsány natvrdo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.31.–
vitamin+8
Grafoman
2. 3. 2014   #6
-
0
-

#5 dakkon
Da sa to, ale musis si spravyt parser matematickych vyrazov (alebo pouzit daku kniznicu). Nie je to ale jednoduche.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.152.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 139 hostů

Podobná vlákna

Textový parametr — založil don_Dominique

C# GTK Textovy editor — založil Miro1701

Textový soubor do 2D pole — založil Gregory

Tkinter - Textový editor — založil Poky

Primitivní textový editor — založil paul27

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý