Problem so zaokruhovanim – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problem so zaokruhovanim – C / C++ – Fórum – Programujte.comProblem so zaokruhovanim – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
3. 3. 2014   #1
-
0
-

Ahojte, mam problem s automatickym zaokruhlenim spocitanej hodnoty,

ak pouzijem takyto kod :

#include <iostream>

using namespace std;
int main(int argc, char **argv){
        double x= 37/25;
        cout<<x<<endl;
        double y= 37/14;
        cout<<y<<endl;

    return 0;
}

na vystupe konzoly sa mi objavia hodnoty 1 a  2. Nevedel by mi niekto poradit kde moze byt problem? Dakujem za odpovede

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.241.–
Reklama
Reklama
hlucheucho+10
Posthunter
3. 3. 2014   #2
-
0
-

tento dotaz se tu opakuje často. Provádíš int dělení (dělení celých čísel), jeho výsledek je int a ten je teprve převeden na double. Pokud alespoň jeden z operandů bude double, výsledek bude double.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
3. 3. 2014   #3
-
0
-

tak toto by ma nenpadlo.... a to programujem v C++ uz nejaky rok, no nikdy som si neuvedomil ze bud delim s explicitne definovanymi double premenymi alebo tam davam desatinu ciarku

moc dakujem za odpoved :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.241.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 56 hostů

Podobná vlákna

Problém s IE — založil kECUB

Problém v C++ — založil Honza

Problém s FF — založil Janina

Problém s if else — založil Mortimer

Problem — založil Pavel

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý